Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počeo sajam nameštaja

  Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije otvoren je na Beogradskom sajmu i trajaće do 11. novembra. Na sajmu je oko 500 izlagača iz 45 zemalja.

  Sajam u fokus stavlja premijere, inovacije, vrhunski dizajn, kvalitetan i funkcionalan nameštaj svih vrsta i namena, ali i mlade dizajnere koji predstavljaju novu kreativnu i pokretačku snagu.

  Otvarajući tu manifestaciju ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je rekao da je uprkos najavi propasti drvne industrije ona pokazala fleksibilnost i potencijal za opstanak.

  On je kazao da je zabeležen rast proizvodnje drvne industrije od devet odsto, prodaje nameštaja je porasla 14 odsto na domaćem tržištu, a izvoz je u prošloj godini uvećan za 16 odsto i iznosio je 418 miliona evra.

  Po oceni Ljajića, to nije pun kapacitet drvne industrije koja ima još potencijala. Istakao je da su najveći problemi drvne industrije veliki izvoz trupaca i rezane građe, odnosno sirovina i nedostatak odgovarajuće radne snage.

  Kaže da je utisak da Sajam nameštaja iz godine u godinu napreduje, od dizajniranja štandova, čitave organizacije do broja učesnika.

  Na Beogradskom sajmu će od 6. do 10. novembra biti i Međunarodni sajam mašina i alata iz oblasti drvne industrije.

  Izvor: Beta, Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE