Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počeo sa radom portal koji „locira preletače“

  Organizacija CRTA predstavila je u Nišu portal „Ko je na vlasti“, gde građani lako i brzo, na jednom mestu, mogu da dođu do informacija o stranačkoj pripadnosti odbornika, ko je menjao stranke nakon izbora, ko podržava vlast, a ko ne.

   „Stranačko preletanje, umesto izuzetka, postaje pravilo koje vodi izigravanju poverenja građana i dovodi do obesmišljavanja izbora. Skupštinska većina uz „pozajmljene odbornike“ čini prekrojenu skupštinsku većinu“, izjavila je Vukosava Crnjanski, direktorka CRTE.

  Kako je saopšteno, u skoro trećini gradova ili opština u Srbiji zabeleženo je više od 100 slučajeva stranačkog preletanja nakon poslednjih lokalnih izbora, a stranački dres najviše je promenilo odbornika u Kragujevcu, čak 11.

  Na portalu „Ko je na vlasti“ predstavljeni su podaci o stranačkoj pripadnosti odbornika u 170 gradova i opština u Srbiji, a za četvrtinu od ukupno 6.737 odbornika nije bilo moguće doći do informacija o stranačkoj pripadnosti jer se ove informacije prilikom podnošenja izbornih lista ne prikupljaju već samo podaci o koalicijama.

   CRTA poziva građane da portalu „Ko je na vlasti“ šalju informacije o slučajevima stranačkog preletanja u njihovim opštinama i gradovima.

  U skoro trećini gradova ili opština u Srbiji zabeleženo je više od 100 slučajeva stranačkog preletanja nakon poslednjih lokalnih izbora, a stranački dres najviše je promenilo odbornika u Kragujevcu, čak 11.

  Izvor: CRTA

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE