Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  POČELI infrastrukturni radovi za FABRIKU VAKCINA

  Grad Beograd je preko Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada započeo radove na izgradnji infrastrukture za novu fabriku vakcina u Zemunu, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

  „Vrednost radova je skoro 1,4 milijarde dinara, odnosno skoro 12 miliona evra, a rok za završetak radova je 120 dana, tačnije četiri meseca“, objasnio je Vesić.

  Prema njegovim rečima, nova saobraćajnica sa kompletnom infrastrukturom gradi se od nedavno izgrađene Ulice Grmeč nova 1 (S-12), odakle nastavlja paralelno sa autoputem do Ulice soko salaš u zoni isključenja za Aerodrom „Nikola Tesla“.

  Saobraćajnica će biti duga 5,9 kilometara, ima kolovoz širine sedam metara sa dve saobraćajne trake, uz koje će se nalaziti zeleni pojas od 4,5 metara i trotoar širine dva metra“, rekao je Vesić.

  Zamenik gradonačelnika ocenio je da će izgradnjom te saobraćajnice „mnogo lakše privući nove investitore“, i dodao da očekuje 15 do 20 novih industrijskih postrojenja u tom području predviđenom za industriju.

  Fabrika u kojoj će se prvo pakovati „Sinofarm“ vakcina, a kasnije i proizvoditi, biće zajedničko ulaganje Srbije, Kine i Ujedinjenih arapskih emirata, a predviđen je i pogon za proizvodnju PCR testova.

  Izvor: Danas, Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE