POČELI OD KRAJA: Prvi temelji zlatiborske žičare

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  POČELI OD KRAJA: Prvi temelji zlatiborske žičare

  Nalivanjem prvog betona počela je gradnje panoramske gondole koja će povezivati centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera.

  Simbolično otvaranje radova na zlatiborskoj gondoli koja će biti duga devet kilometara ispratili su zvuci trube i nastup folklornih grupa.

  Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović istakao je da gradnja gondole kreće od pete faze, odnosno nalivanjem prvog betona na završnoj stanici buduće gondole, na vrhu Tornika.

  “To je kuriozitet da jedna investicija kreće od kraja ka početku, ali nažalost živimo u državi bez političke tolerancije i morali smo da preskačemo te prepreke, ali verujemo da će vreme brzo pokazati da je ovo jedan projekat koji opštinu Čajetinu, Zlatibor pa i Srbiju vodi u budućnost”, rekao je Stamatović.

  Dodao je da će dozvole za preostale četiri faze dobiti brzo jer, kako je kazao, nema razloga da neko opstruira i vraća proceduru. “To će biti najduža gondola na svetu, a cilj je da Zlatibor brzo stane u red svetskih turističkih centara”, istakao je on.

  Direktorka Javnog preduzeća Gold gondola Zlatibor Bojana Božanić rekla je da bi, po ugovoru, radovi trebalo da traju 10 meseci, ali da veruju da će radovi biti gotovi pre. “Očekujemo da ćemo početkom leta pustiti gondolu u funkciju”, kazala je Božanić.

  Izvor: Beta

  Foto: Cajetina

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE