Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počela procedura za izgradnju Turskog toka kroz Srbiju

  Zajednička srpsko-ruska kompanija Gastrans pokrenula je proceduru za izgradnju Turskog toka kroz Srbiju i Energetska zajednica ima rok od 60 dana da se o tome izjasni, najavio je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

  On je za TV Prvu rekao da je od Agencije za energetiku Srbije već zatražena dozvola za izgradnju Turskog toka kroz Srbiju i da je sada taj projekat pred Energetskom zajednicom. Srbija se ozbiljno priprema za izgradnju Turskog toka i sve se radi u skladu sa evropskim pravlima, dodao je Bajatović

  Gastrans je zajednička srpsko-ruska kompanija koja će graditi gasovod kroz Srbiju. „Obratili smo se srpskoj Agenciji za energetiku za dobijanje postojeće dozvole za gradnju. Prvostepeno smo dobili pozitivan odgovor. Sad je to pred Energetskoj zajednicom. Mi imamo te obaveze. Dakle, oni to gledaju negde oko 60 dana i prvi deo tog roka se bliži kraju. Ono što je najvažnije, sve pripreme koje mi u Srbiji možemo da vršimo, a koje ne ugrožavaju zakonske procedure, faktički su u toku“, naveo je Bajatović.

  Podseća da je prva cev Turskog toka kroz Crno more svečano otvorena na turskoj obali.

  Izvor: TV Prva

  Foto: Pikwizard

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE