Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počela prijava za subvencije: Kako do 100 EUR za eFISKALIZACIJU?

  Prijava privrednika za državnu finansijsku pomoć kako bi nabavili uređaje neophodne za novi model fiskalizacije počela je od ponoći na portalu e-Porezi.

  Prijava će trajati do 31. januara sledeće godine.

  Da bi ostvarili pravo na subvenciju za prelazak na novu fiskalizaciju, privrednici prvo treba da prijave prodajne objekte.

  Vlada Srbije je prethodno odlučila da svim obveznicima fiskalizacije po prodajnom mestu dodeli 100 evra i u tom prodajnom mestu 100 evra za svaku kasu.

  Pored toga svi oni koji nisu obveznici PDV-a dobijaju iznos uvećan za 20 posto, rekao je za RTS Saša Dulić pomoćnik direktora Poreske uprave.

  Dulić ističe da je Vlada kroz uredbu donela pravila koja ne ulaze u to u koju će opremu poreski obveznici potrošiti dobijeni novac.

  Uređaj može biti tablet, računar, telefon…

  „Novi zakon o fiskalizaciji je potpuno liberalizovao tehničko rešenje tako da fiskalni uređaj može da bude tablet, telefon, računar. Bilo bi nepotrebno da se određuje za koji uređaj će poreski obveznik potrošiti taj novac“, objašnjava Dulić.

  Prema rečima pomoćnika direktora Poreske uprave, izdvojeni novac je dovoljan da svako na tržištu izabere adekvatan uređaj.

  „Vlada je odlučila da svim obveznicima fiskalizacije po prodajnom mestu dodeli 100 evra i u tom prodajnom mestu 100 evra za svaku kasu. Pored toga svi oni koji nisu obveznici PDV-a dobijaju iznos uvećan za 20 posto“, naglašava Saša Dulić.

  Osim za privrednike fiskalizacija je obavezna i za noćne klubove, splavove, trgovce nekretninama, građevinske firme, privatne lekare.

  Svi koji do sada nisu prijavili objekte da to učine pre prijave za subvenciju

  Svi oni koji još nisu prijavili adrese od 1. oktobra imaju dostupnu opciju da prijave sve svoje prodajne objekte.

  Dulić navodi da je u ovom trenutku više od 8.000 poreskih obveznika prijavilo oko 11.000 prodajnih objekata.

  “Prijava iskazivanje zainteresovanih za subvenciju je nešto što podrazumeva prethodno prijavljen objekat I pozivam sve one koji nisu prijavili svoje objekte da ih prijave pre nego što podnesu prijavu za subvenciju za fiskalne kase“, ističe Dulić.

  Kreće eFISKALIZACIJA: Poreski obveznici da prijave POSLOVNI PROSTOR

  Izvor: RTS, BIZLife

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE