Počela izgradnja Pelješkog mosta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počela izgradnja Pelješkog mosta

  Probni pilon dug 74 metra poboden je u more na gradilištu Pelješkog mosta. Taj građevinski zahvat bitan za temelje mosta obavljen je mehanizacijom kineskog izvođača Čajna Rod and Bridž Korporejšen (China Bridge And Road Cooperation).

  Predstavnik Hrvatskih puteva Jeroslav Šegedin rekao je da su za sada zadovoljni kvalitetom pilona, kojih je inače ukupno 26, a iz Kine još 20 pilona treba da stigne do 16. januara.

  Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, prema onom što je video na gradilištu kazao je da je zaključio da izvođač ima znanje i iskustvo za uspešnu realizaciju projekta u rokovima i po odredbama ugovora.

  Kineski graditelji počeli su zabijanjem prvih stupova u temelje Pelješkog mosta. Ti su stupovi potrebni kako bi investitor, a to su Hrvatske ceste, proverio opremu, procedure i tehnike…

  “Za županiju je ovo izričito bitan projekat”, naglasio je Dobroslavić, koji smatra kako će celokupni projekat povezivanja juga Hrvatske biti obavljen u predviđenom roku. On je dodao da je raspisan i konkurs za pristupne puteve, a očekuje se konkurs za zaobilaznicu.

  Ugovor za izgradnju mosta kopno-Pelješac s pristupnim putevima, vredan 2,08 milijardi kuna (bez PDV) potpisan je 23. aprila između predstavnika Hrvatskih puteva (HC) i kineskog konzorcijuma Čajna Rod and Bridž Corporejšen, a 85 odsto troškova finansira se iz EU sredstava.

  Izvor: Agencije

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE