Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počela EU Nedelja mogućnosti: BIZLife saznaje šta se nudi domaćim biznisima (VIDEO)

  Sve panele možete pratiti i uživo, na portalu eumogucnosti.rs, a mi vam prenosimo deo atmosfere s otvaranja. Za BIZLife govore Goran Stupar iz EU Info Centra, Olivera Kostić, menadžer programa EU Pro Plus i Ivan Stojaković, CEO kompanije Wood Master.

  U sredu je otvorena Evropska nedelja mogućnosti u mts Dvorani, u okviru koje su predstavljene mogućnosti finansiranja za mala i srednja preduzeća.

  Na događaju smo se upoznali s Investicionim fondom za Zapadni Balkan (WBIF), kao i sa Projekatom Guarantee Facility i Evropskim fondom za jugoistočnu Evropu.

  Investicioni okvir za Zapadni Balkan (WBIF) malim i srednjim preduzećima  omoguáva do do sredstava dođu tako što će učestvovati na tenderima za infrastrukturne projekte koje raspisuje država (a koje finansira WBIF-a). Druga mogućnost je apliciranje kod banaka za kredite pod povoljnijim uslovima.

  U okviru panela “Povezivanje i podsticanje Evrope”, zaključeno je da je Evropska veoma zainteresovana za poboljšanje povezanosti sa regionom, pa je samo kroz bespovratna sredstva za izgradnju puteva i energetske infrstrukture od 2020. godine namenila devet milijardi evra za region, i još 20 milijardi evra u povoljnim investicijama.

  Najvažniji projekat za poboljšanje povezanosti u ovoj oblasti je izgradnja gasnog interkonektora sa Bugarskom, za koji je polovinu sredstava obezbeđeno iz EU, a koji se oslanja na postojeću infrastrukturu takozvanog „Turskog toka“.

  Sve panele možete pratiti i uživo, na portalu eumogucnosti.rs, a mi vam prenosimo deo atmosfere sa otvaranja. Za BIZLife govore Goran Stupar iz EU Info Centra, Olivera Kostić, menadžer programa EU Pro Plus i Ivan Stojaković, CEO kompanije Wood Master.

   

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE