Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Po Vulinovoj naredbi: Na Gradini dignut jarbol od 45 metara i 100 hiljada EUR

  Šest meseci nakon raspisivanja javne nabavke na prelazu Gradina postavljen je novi jarbol sa zastavom Srbije, visok 45 metara, a iz Ministarstva navode da je sve to po naređenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

  Za to je Republička direkcija za imovinu platila oko 12,8 miliona dinara sa PDV. Na tender su se jedine javile somborska firma Somborelektro i kraljevačka Amiga, kao grupa ponuđača, pa je njihova ponuda ocenjena kao prihvatljiva.

  Cena sa PDV je 12.835.580, a kako je ranije istaknuto, u cenu ulaze svi zemljani, tesarski i betonski radovi, kao i montiranje anker korpe i ugradnja pocinkovane trake za uzemljenje jarbola.

  „Kako se odnosimo prema zastavi, tako se odnosimo prema državi. Sa jarbola visokog 45 metara vijori se naša trobojka“, rekao je Vulin.

  Podsetimo, tender za izgradnju i ugradnju 45 metara visokog jarbola na Graničnom prelazu Gradina Republička direkcija za imovinu raspisala je početkom oktobra prošle godine, a rok za podnošenje prijava bio je 18. oktobar.

  Na istom mestu bio je jarbol visok 12 metara, a kako je najpre bilo navedeno u tenderskoj dokumentaciji, za novi je trebalo da bude izdvojeno 11 miliona dinara.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE