Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Plaćanje BusPlusa i platnim karticama

  Do kraja godine javni gradski prevoz će moći da se plaća i putem platnih kartica, saopštila je Kompanija Bus Plus.

  Građani će karte moći da plaćaju i putem platnih kartica, zahvaljujući Mastercard beskontaktnoj platnoj tehnologiji, prislanjanjem same kartice na validator.

  Mogućnost beskontaktne kupovine karata za prevoz predstavlja nadogradnju postojećeg sistema za kupovinu karata i Beograd će, uvođenjem ove usluge, biti među nekoliko gradova u svetu u kome će ona biti omogućena, navodi se u saopštenju.

  Kako bi ova platna opcija bila moguća, u svim vozilima u toku je zamena odnosno nadogradnja validatora novim fukcijama, a obavlja se tempom koji ne ometa letnji plan vožnje.

  Posle nadogradnje validatora, građani će moći da koriste kako postojeće BusPlus kartice, tako i Mastercard beskontaktne kartice na isti način kao što i sada validiraju svoje karte za prevoz, prislanjanjem na ekran validatora.

  Ta tehnologija osigurava da se beskontaktna plaćanja obavljaju brzo, sigurno i jednostavno, a zahvaljujući višeslojnoj zaštiti, naplaćuje se samo cena jedne karte, čak i onda kada se kartica prisloni više puta na validator.

  Izvor: N1, Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Prolaznik

   Odlicna ideja, posebno korisna za strance, samo se plasim da ce se ti aparati brzo kvariti, obzirom da u vecini gradskog prevoza ne radi klima, a nisam ni primetio da su se autobusi ikada propisno prali, uz izuzetak onih japanskih koji su se cistili uz pretnju oduzimanja...ali do danas su se i oni usmrdeli.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE