Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Plaćamo 30 odsto skuplji internet nego u Evropi, a na jeftiniji roming ćemo pričekati

  Ministar telekomunikacija Rasim Ljajić priznao je da plaćamo 30 odsto skuplji internet nego u Evropi. Nema ni naročito lepih vesti o tome kada ćemo plaćati niže cena roming usluga.

  Ljajić kaže da se niže cene rominga ne mogu očekivati uskoro, jer tome mora da prethodi potpisivanje nekoliko sporazuma.

  „Mi plaćamo 30 odsto skuplje internet nego u Evropi. Krenulo bi se postepenim ukidanjem roming usluga za internet, prvo bi bilo 70 evro centi, zatim 2020. godine bi bilo 45 centi i na kraju 20 centi“, pojasnio je ministar.

  Paralelno sa snižavanjem cena roming usluga za internet, kako kaže, pokušaće da promene i usluge za govorne pozive i za SMS.

  On kaže da je prvi preduslov, na kome insistira EU, potpisivanje sporazuma svih šest ekonomija Zapadnog Balkana.

  „Mi imamo sporazum sa BiH, Crnom Gorom, Makedonijom. Oni traže da se potpiše sporazum u koji će biti uključeni i Albanija i Kosovo. Očekujem da ta faza bude završena do kraja godine ili na proleće“, rekao je Ljajić za TV Pink.

  On je dodao da posle toga sledi potpisivanje sporazuma sa EU i da bi to značilo postepeno skidanje cena roming usluga za internet.

  Izvor: Večernje novosti/agencije

  Foto: Beta

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE