Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Plaćaju dug EPS da bi (nerado) kupili struju od Hrvatske

  Članovi Gradskog veća u Kraljevu usvojili su rešenje kojim se, sa drugih budžetskih pozicija, preusmerava 31,45 miliona dinara za izmirenje računa za javnu rasvetu preduzeću Elektroprivreda Srbije.

  Uslov je bio da grad Kraljevo u potpunosti izmiri svoj dug prema EPS, kako bi prešao na realizaciju ugovora sa Hrvatskom elektroprivredom (HEP), čija je ponuda na tenderu bila za 333.333 dinara niža od ponude EPS.

  Posle sednice Gradskog veća zamenica gradonačelnika Marica Mijajlović je navela da „niko nije posebno radostan što će Kraljevo imati snabdevača električnom energijom za javnu rasvetu iz okruženja“, ali da je HEP imao nižu cenu, zbog čega grad Kraljevo nije imao osnov da prihvati domaćeg snabdevača.
  [preporucene_vesti ids=“280329″]

  Ona je priznala da grad Kraljevo snosi krivicu za loše planiranje, budući da se kod izrade budžeta za 2017. računalo na uštede od zamene običnih led sijalicama, pa je za račune za javnu rasvetu planirano manje novca.

  Osim toga, odmah po potpisivanju ugovora sa HEP u avgustu ove godine, EPS je Kraljevo prebacio sa redovnog na tzv. rezervno snabdevanje, zbog čega je mesečni račun za javnu rasvetu narastao sa osam na 14 miliona dinara.

  Sa 31,45 miliona dinara lokalna samouprava će obezbediti potvrdu da više nema dugovanja prema EPS, što će omogućiti početak realizacije ugovora po kojem će Kraljevo struju za javnu rasvetu kupovati od HEP.

  Izvor: N1, FoNet

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE