Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PKS produžila konkurs za drugu generaciju digitalnih konsultanata

  Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (PKS), produžio je rok za prijavu kandidata za obuku i sertifikaciju stručnjaka iz oblasti digitalne transformacije kompanija do ponedeljka, 25. marta, saopštila je PKS.

  Selekcija kandidata biće, kako se navodi u današnjem saopštenju, obavljena do 29. marta, a obuka druge generacije konsultanata odvijaće se prema Programu Centra za digitalnu transformaciju, pripremljenim u saradnji sa PKS i Privrednom komorom Austrije.

  Svi kandidati prolaze obuku za opšti modul – ekspertska analiza, nakon čega se opredeljuju za jedan od tri specifična – digitalna transformacija (modeli i procesi poslovanja), E-trgovina/E-marketing i društvene mreže, IT sigurnost i zaštita podataka, a svi detalji dostupni su na web sajtu www.cdt.org.rs

  „Kandidati koji sa uspehom prođu proces sertifikacije imaće mogućnost da, kao deo tima konsultanata, učestvuju u Programu podrške digitalnoj transformaciji mikro, malih i srednjih preduzeća“, navodi se u saopštenju.

  Program predviđa nekoliko faza rada sa privrednim društvima – on line samoprocenu, ekspertsku analizu, strategiju digitalne transformacije po jednom od tri modula, kao i fazu implementacije izabranog rešenja.

  Obuku su u prethodnoj godini prošla 22 kandidata, koji su nakon toga dobili sertifikat WIFI – Akreditovanog sertifikacionog tela Privredne komore Austrije, ovlašćenog da izdaje sertifikate pružaocima IT usluga i poslovnim konsultantima sa relevantnim iskustvom, znanjem i veštinama u oblasti digitalizacije.

  „Digitalizacija nije samo proces transformacije društva i privrede u celini, već i uslov opstanka kompanija na domaćem i globalnom tržištu kao i podizanja konkurentnosti, produktivnosti i efikasnosti ekonomije u celini“, navodi se u saopštenju.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE