Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PKS otvara kancelarije u Pekingu i Šangaju

  Privredna komora Srbija otvorila je juče kancelariju u Pekingu, a danas će početi da radi i kancelarija u Šangaju.

  „Otvaranjem ovih kancelarija, uz podršku kineskih partnera koji su obezbedili prostor i kompletnu infrastrukturu, privrednicima obezbeđujemo snažniju podršku za izlazak na veliko tržište Kine, što će doprineti i jačanju privredne saradnje dve zemlje,“ ocenio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, saopšteno je.

  Ekonomska saradnja Srbije i Kine, kako je istakao Čadež, sve je uspešnija, ali postoje velike mogućnosti za značajniji razvoj privrednih veza, posebno privlačenjem kineskih investicija i modernih tehnologija i većim izvozom domaćih proizvoda na kinesko tržište.

  Predsednik PKS je ukazao na značaj zajedničkog nastupa srpskih i kineskih kompanija na srpskom i kineskom, ali i na trećim tržištima.

  Otvaranju kancelarije u Pekingu prisustvovali su i predstavnici Ambasade Srbije, veliki broj istaknutih kineskih privrednika, koji već posluju u Srbiji ili su zainteresovani za ulazak na srpsko tržište i pronalaženje partnera među našim kompanijama.

  Marko Čadež, predsednik PKS, tokom boravka u Pekingu razgovarao je sa predstavnicima renomiranih kineskih kompanija TBEA, Kerui, Gezhouba, Huawei, China Power, CNTC, Liten i drugih, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

  Izvor: PKS

  Foto: PKS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE