Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Demanti: Ni komora ni Čadež ne utiču na ODLAZAK LEKARA u Nemačku

  Privredna komora Srbije i njen predsednik Marko Čadež, svojim strateškim opredeljenjem i aktivnostima, ni na koji način ne utiču na odlazak medicinskog osoblja i lekara u Nemačku, navodi se u saopštenju te institucije u pisanom saoštenju upućenom Beti.

  Naša poslovna asocijacija pogrešno je dovedena u vezu sa Spektrom i čitav negativan kontekst kreiran je na bazi neutemeljenih informacija.

  Istine radi, za plasiranje zlonamernih informacija iskorišćen je događaj od pre gotovo tri godine, sa kojim PKS nije imala nikakve veze, već je u komercijalno zakupljenoj sali kompanija Spektra održala svoj skup koji ni na koji način nije bio deo komorskih aktivnosti.

  Privredna komora sa Nacionalnom službom za zapošljavanje realizuje aktivnosti usmerene na iniciranje obrazovnih programa i profila u skladu sa potrebama privrede, radi povećanja zapošljavanja mladih i njihovog ostanka u zemlji.

  Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović optužio je ranije danas Privrednu komoru Srbije (PKS) da u saradnji sa nemačkom agencijom Spektra i Nacionalnom službom za zapošljavanje, „sistematski, organizovano otprema naše lekare i medicinsko osoblje u Nemačku“.

  Prioritet – Srbija

  Prioritet Privredne komore jeste da kroz inicijative i predloge poslovne zajednice doprinese kreiranju kvalitetnog i podsticajnog ambijenta za privređivanje.

  Komora se zalaže za unapređenje konkurentnosti kompanija koje posluju na tržištu Srbije, privlačenje investitora i poboljšanje uslova za poslovanje, samim tim i za otvaranje novih radnih mesta i povećanje zaposlenosti.

  Aktivnim angažovanjem i u saradnji sa nadležnim institucijama, PKS nastoji da se obrazovni sistem prilagodi potrebama privrede.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE