Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova šefica MMF već „mrači“: Globalna ekonomija RAZOČARAVA

  Nova generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgijeva poručila je da vlade moraju da povećaju javne investicije ili da sprovedu strukturne promene kako bi podstakle rast pre nego ekonomski uslovi dodatno oslabe.

  „Globalna ekonomija nastavlja da razočarava. Nepredvidivost trgovinskih sporova, volatilnost kretanja cena kapitala, Bregzit, sukobi i prirodne katastrofe, mogu izazvati velike ekonomske poremećaje“, ocenila je Georgijeva u intervjuu za Vol Strit Žurnal.

  Kao primere opasnih nestabilnosti koje prete svetu navela je nedavni napad na saudijska naftna postrojenja i skok cena nafte koji je nastupio nakon toga.

  Govoreći o svojoj prethodnici na poziciji direktora MMF, Georgijeva je izjavila da bi Kristin Lagard u trenutku „kada sunce sija obično rekla da je trenutak da popravimo krov“.

  „Ja dolazim u trenutku kada ima oblaka i povremenih kiša i moja poruka je da više ne postoji mogućnost za odlaganje popravke krova“, poručila je Georgijeva, koja je ove nedelje stupila na čelnu poziciju u toj međunarodnoj instituciji.

  Dodala je i da će se pod njenim vođstvom MMF više fokusirati na pitanja nejednakosti, korupcije i klime, kao i na efekte brzih tehnoloških promena.

  Izvor: Tanjug, Agencije

  Foto: printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE