PKS: Mlekara Šabac gradi fabriku u Rusiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PKS: Mlekara Šabac gradi fabriku u Rusiji

  Mlekara Šabac počeće izgradnju fabrike u Rusiji, a postrojenje će biti gotovo za šest do osam meseci, najavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež na panelu “Srbija Rusija: Mogućnosti ekonomske saradnje”, koji je održan prvog dana Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF).

  “Mlekara Šabac koja 75 odsto belog sira izvozi na rusko tržište, završila je pregovore za izgradnju fabrike u Rusiji. Postrojenje će kada bude završeno, moći da proizvodi 450 tona mleka dnevno, što je kapacitet u rangu sa najvećim balkanskim mlekarama. To su sjajne vesti i smer u kome želimo da idemo”, rekao je Čadež, sa saopštila je PKS.

  Privredna komora Srbija i Razvojna agencija Srbije organizovale su učešće domaćih kompanija na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

  U okviru Foruma otvoren je Nacionalni paviljon Srbije na kome se predstavljaju domaće kompanije. Paviljon zauzima 250 kvadrata centralnog sajamskog prostora, odmah pored centralnog štanda uprave grada domaćina, a privredu Srbije predstavljaju Srbijagas, PSP Farman, Er Srbija, Aerodrom Nikola Tesla, Telekom Srbije, Energoprojekt, Hipol Odžaci.

  Glavna tema ovogodišnjeg SPIEF-a je “U traganju za novom ravnotežom u globalnoj ekonomiji”, a ovogodišnje zemlje partneri i gosti su Srbija i Indija kojima se posvećuje posebna pažnja.

  Forum je jedna je od najprestižnijih poslovnih manifestacija u Rusiji, koja će ove godine okupiti oko 50.000 učesnika, zvaničnika, biznismena i eksperata iz celog sveta.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE