Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Petar Đurić pokrenuo Fondaciju „Ćale, ovo je za tebe!“

  Fondacija „Ćale, ovo je za tebe!“ osnovana je u čast slikara Ljubiše Đurića, a ta humanitarna organizacija pomagaće deci talentovanoj za umetnost, koja nemaju uslova za školovanje i pružati pravnu pomoć obespravljenima, saopštio je osnivač Petar Đurić.

  Đurić je u saopštenju rekao da će fondacija, osnovana u čast njegovog oca Ljubiše Đurića, čuvati i negovati njegov lik i delo pomaganjem nadarenoj deci, ali da će se baviti i svim drugim oblicima humanitarnog rada.

  „S obzirom da država nema sluha za umetnost, smatram da je to plemenita misija pomoći mladim ljudima da ostvare svoje snove“, rekao je Petar Đurić u saopštenju i pozvao sve dobronamerne ljude da se pridruže i pomognu.

  On je najavio da će Fondacija „Ćale, ovo je za tebe!“ pružati i pravnu pomoć ljudima koji su oštećeni postupanjem i nepostupanjem institucija države Srbije, kao i aktuelnog režima, i „svim obespravljenima koji su prošli i prolaze golgotu sličnu njegovoj“.

  „Ja sam rešio da se bespoštedno borim za svakog i zajedno sa svakim za našu slobodu. Pozvao bih sve naše ljude, a pogotovo mlade, da dignu glas i da se borimo zajedno, jer Srbijo, ovo je za tebe“, poručio je Petar Đurić u saopštenju.

  Slikar i umetnik Ljubiša Đurić bio je član ULUS, SULUJ i udruženja francuskih umetnika „La maison des artistes“, a preminuo je od posledica koronavirusa. Petar Đurić tužio je Zemunsku bolnicu zbog nesavesnog lečenja njegovog oca.

  Đurić postao je poznat posle javnog istupa na protestima u Beogradu, koji su pokrenuti u julu zbog načina na koji vlast upravlja krizom tokom epidemije koronavirusa, i kada su ga predstavnici vlasti zbog toga označili kao kriminogenu osobu.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife_screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE