Pet knjiga o ljudskom ponašanju koje će vam promeniti pogled na svet

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pet knjiga o ljudskom ponašanju koje će vam promeniti pogled na svet

  Kao što je Haruki Murakami rekao, čitanje onoga što svi drugi čitaju znači da ćete verovatno misliti ono što i drugi misle. Čitanje je dobro, jer vam može pomoći pri formiranju stavova, mišljenja kao i pri boljem razumevanju drugih ljudi. Sa tim na umu, predstavljamo vam pet knjiga za koje verovatno niste čuli, a koje će vam promeniti život i omogućiti  da posmatrate svet iz drugog ugla.

  1. „Zbirka poslovica i drugih razmišljanja“ Fransoa Larošfuko

  François_de_La_Rochefoucauld_WikimediaLarošfukoova kritička analiza ljudskog ponašanja ne sme ostati zaboravljena. Spisak slavnih ljudi na koje su njegove misli imale uticaja u sebe ubraja i Ničea, Voltera, Prusta, Konana Dojla… „Čitalac treba da pretpostavi da nijedna od ovih misli nije usmerena ka njemu i da je on izuzetak… Nakon toga, garantujem vam da će biti prvi koji će njihovu istinitost potvrditi“ rekao je Larošfuko.

  2. „48 zakona moći“ Robert Grin

  Kada završite sa čitanjem ove knjige možete zaključiti da ste verovatno i sami prekršili nekoliko zakona koje propisuje ovaj pisac. Na primer, zakon: „Nemoj sijati više od šefa“ možete prekršiti tako što ćete se truditi da pred poslodavcem pokažete svoje veštine i sposobnosti u najboljem svetlu. Nekada je bolje pustiti ga da sija što jače.

  3. „Letters from a Self-Made Merchant to His Son“ Džordž Horacije LorimerGeorge_Horace_Lorimer_wikimedia

  Ovo je zbirka od 20 pisama koje čovek koji je stvorio bogatstvo ni iz čega uputio svom sinu. Ovo je, takođe, i primer bezvremenske mudrosti. Tema knjige usmerena je na odgajanje dece u svetu koji nudi mnoštvo izazova.

  4. „Models of my Life“ Herbert Simon

  Autobiografija laureata Nobelove nagrade Herberta A. Simona je knjiga za koju bi svako trebalo da zna. On pokazuje kako sve što je naučio kao naučnik može primeniti na drugim životnim poljima.

  5. „Meditacije“ Marko AurelioMarko Aurelije_wikimedia

  Najbolji način da opišemo ovu knjigu bio bi rečima: „Jednostavan i moćan vodič za život“.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Wikimedia, youtubeprintscreen

  Piše: A. M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE