Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ukrajina

  Ukrajina ipak NEĆE BITI DOMAĆIN Evrosonga, iako su odneli pobedu

  Evropska radiodifuzna unija (EBU) i BBC potvrdili su da će se Pesma Evrovizije 2023. održati u Ujedinjenom Kraljevstvu, koje će preuzeti ulogu domaćina od Ukrajine, koja je pobedila ove godine.

  BBC će dobiti dužnost domaćina takmičenja. Pre toga, odnosno ove nedelje, počinje nadmetanje za grad koji će biti mesto okupljanja za zemlje kandidate i publiku.

  Ukrajina se automatski kvalifikuje u Veliko finale zajedno sa „Velikih 5“ , koji uključuju Ujedinjeno Kraljevstvo. Predstavnici UA: PBC, ukrajinskog javnog servisa, će sarađivati sa BBC-jem na razvoju ukrajinskih elemenata emisije.

  U ranije objavljenom saopštenju EBU-a objavljeno je da je ova odluka doneta nakon istraživanja organizovanja takmičenja u Ukrajini. Sa žaljenjem je konstatovano da iz bezbednosnih razloga to nije moguće.

  Kao rezultat tih diskusija, BBC, kao drugoplasirani na takmičenju 2022, pozvan je od strane EBU-a da bude domaćin 67. takmičenja za Pesmu Evrovizije.

  Velika Britanija, Pesma Evrovizije

  Velika Britanija, Pesma Evrovizije (Pixabay)

  „Tradicija solidarnosti“ i Pesma Evrovizije

  „Izuzetno smo zahvalni što je BBBC prihvatio da organizuje takmičenje za Pesmu Evrovizije u Velikoj Britaniji 2023. godine“, rekao je Martin Osterdal, izvršni supervizor Pesme Evrovizije.

  BBC je u četiri prethodna navrata preuzeo dužnost domaćina za druge zemlje pobednice. Takođe, britanski javni servis je organizovao Pesmu Evrovizije najviše puta (8) u odnosu na druge emitere.

  Nastavljajući ovu tradiciju solidarnosti, oni znaju da će takmičenje sledeće godine pokazati kreativnost i veštinu jednog od najiskusnijih javnih emitera u Evropi.

  Istovremeno će obezbediti da se ovogodišnji pobednik, Ukrajina, proslavlja i predstavlja tokom celog događaja, dodao je on.

  Nikola Černoticki, predsednik upravnog odbora UA:PBC je dodao: „Pesma Evrovizije 2023. neće biti u Ukrajini, već u znak podrške Ukrajini. Zahvalni smo našim BBC partnerima što su pokazali solidarnost prema nama. Uveren sam da ćemo zajedno uspeti da ovom događaju dodamo ukrajinski duh i još jednom ujedinimo celu Evropu oko naših zajedničkih vrednosti mira, podrške, slavljenja različitosti i talenata.“

  Takođe je otkriveno da će predstavnici UA:PBC-a sarađivati sa BBC-jem na razvoju i implementaciji ukrajinskih elemenata emisije sledeće godine.

  Logo za događaj 2023. takođe će biti otkriven kasnije i predstavljaće jedinstveno organizovanje takmičenja sledeće godine i saradnju između zemlje domaćina i ovogodišnjih pobednika.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay, Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE