Paviljon Srbije na "Expo 2020 Dubai" do sada posetilo milion ljudi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Paviljon Srbije na “Expo 2020 Dubai” do sada posetilo milion ljudi

  Paviljon Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju “Expo 2020 Dubai” posetilo je milion ljudi, a tokom skoro šest meseci trajanja manifestacije ostvareno je više od 10.000 poslovnih kontakata, saopšteno je danas.

  Kako je navedeno, milioniti posetilac bila je Sali (Sally) iz Egipta koja je izjavila da joj se dopada način na koji je Srbija predstavila svoju kulturu i inovacije.

  Predstavljena dostignuća inovacija

  Srbija se na ovoj manifestaciji, koja je otvorena 1. oktobra prošle godine, a zatvara se 31. marta, predstavila kroz dostignuća i inovacije pre svega iz sektora kreativnih industrija, najmodernijih tehnologija i vrhunske nauke, predstavljajući se prvi put na ovoj manifestaciji pod modernim brendom nacionalne platforme “Srbija stvara / Serbia creates”, podseća se u saopštenju PKS.

  Viša savetnica predsednice Vlade Srbije za kreativne industrije i turizam i koja predvodi tim platforme “Srbija stvara” Ana Ilić kazala je da je Srbija na najbolji način predstavila svoje ekonomske, tehnološke, inovacione, investionice i turističke potencijale.

  “Od oživljavanja praistorijskog čoveka, do predstavljanja prvo gejming sela, strategije za veštačku inteligenciju, vrhunske VR tehnologije, nezaboravnih koncerata, atraktivnih susreta koji su nas povezali sa svim meridijanima”, rekla je Ilić.

  Oboreni rekordi, predstavilo se više od 1.000 domaćih privrednika

  Istakla je da su oboreni rekordi dosadašnjih predstavljanja Srbije na Svetskim izložbama, kao i da su postavili nove standardi medjunarodnog predstavljanja Srbije u svetu.

  “Kreirali smo novi imidža Srbije i opravdali razloge zbog kojih su nas organizatori Expoa videli kao lidere u oblasti kreativnih industrija i inovacija, koje Vlada Srbije sistemski podržava poslednjih nekoliko godina”, navela je Ilić.

  Podseća se da se u okviru poslovnog programa, koji realizuju Vlada Srbije, Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, tokom devet tematskih nedelja u Dubaiju, predstavilo više od 1.200 srpskih privrednika, koji su ostvarili više od 10.000 poslovnih kontakata sa potencijalnim partnerima iz više od 100 zemalja sveta.

  Održano je pet investicionih konferencija koje su okupile više od 400 investitora iz celog sveta, potpisano je više od 40 ugovora i predugovora, a više od 20 komapnija iz Srbije se priprema da otpočne poslovanje u Ujedinjenim Arapskim Emiratama i na Bliskom istoku.

  20 miliona posetilaca

  Svetska izložba “Expo 2020 Dubai” do sada je ugostila 20 miliona posetilaca, a na njoj učestvuju 192 zemlje.

  Danas je u Dubaiju, u okviru Paviljona Srbije na Svetskoj izlozbi EXPO 2020 Dubai, odrzan investicioni forum pod nazivom ‘Odrzive investicije – korak ka podsticanju ekonomskog rasta i ostvarivanju napretka u periodu posle pandemije’, koji su organizovali Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, Vlada Srbije i Razvojna agencija Srbije (RAS)

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: BETAPHOTO/Serbia2020Expo/UNDP Communications Serbia

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE