Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Patrijaršija tužila, a ovo su joj stanari naselja „Stepa Stepanović“ ODGOVORILI

  Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve podnela je tužbu protiv građana, stanara naselja Stepa Stepanović, koji su prilikom poslednjeg pokušaja izgradnje crkve brvnare u centru naselja protestovali protiv kršenja zakona.

  Na Fejsbuk stranici „Naselje Stepa Stepanović“ povodom ovoga sada su se oglasi i sami stanari.

  „Patrijaršija je tužbu podnela protiv trudnica i majki s malom decom, optuživši ih čak kako zloupotrebljavaju svoju decu. U svom slepilu i srebroljublju, ovom akcijom – nezapamćenom u dosadašnjoj istoriji našeg naroda i Srpske pravoslavne crkve – Patrijaršija očito želi da putem finansijskog iscrpljivanja građana ovog naselja, obezbedi sebi uslove za nastavak započetog posla – nasilne izgradnje crkve brvnare, zvonika sa palionicom sveća i kontlarnice. U drugoj fazi planirana je izgradnje crkvene stambene zgrade“, navodi se u ovom postu.

  Kako piše, Patrijaršija je bez bilo kakvih dozvola započela izgradnju crkve još 2014. godine kada su građani zaustavili divlju gradnju i nelegalnu uzurpaciju zemljišta od strane nepoznatih ljudi. Tada je od aktuelne beogradske vlasti dogovoreno da se organizuje referendum povodom ovog pitanja, koji nikada nije održan.

  Kada je prekršen Zakon o restituciji, te na osnovu toga izdata građevinska dozvola, Patrijaršija je 2018. godine odbijajući dijalog sa građanima, ponovo započela gradnju i čak bez osnove prisvojila susednu građevinsku parcelu; ogradila je i dovela danonoćno privatno obezbeđenje, navodi se.

  Stanari u zaključcima navode da je ovim narušen integritet Patrijaršije, da je Crkva stala na stranu moćnika (Građevinska direkcija Srbije), kao i da se mnogobrojni vernici naselja Stepa Stepanović osećaju iznevereno od Patrijaršije, protiv koje nisu ništa imali, ali ih „ona gazi u slepoj borbi za sopstveni interes“.

  Očito živimo u paradoksalnom vremenu, u kojem oni koji otvoreno krše zakone i neskriveno se bahato ponašaju – ne odgovaraju za svoja nedela, zaključuje se u ovom postu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Branka

   SPC ništa nije sveto. Grabe i otimaju a zakleli se na skromnost. Građani su više platili stanove zbog izgradnje dve osnovne škole, doma zdravlja i vrtića. To imaju i u svojim ugovorima.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE