Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PANIKA U KATARU: Zbog izolacije prazne prodavnice

  Nakon što su Arapske zemlje prekinule diplomatske odnose sa Katarom među stanovnicima je zavladala panika.

  Saudijska Arabija, Bahrein, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati, Jemen, Libija i Maldivi prekinuli su diplomatske odnose s Katarom zbog njegove podrške islamskim grupama i odnosa s Iranom.
  [preporucene_vesti ids=“267651″]

  Arapske zemlje saopštile su da će povući svoje diplomate iz Katara, da će proterati katarske diplomate sa svoje teritorije i najavile da će obustaviti vazduhoplovni i pomorski saobraćaj, a Saudijska Arabija da će zatvoriti i kopnenu granicu s Katarom, čime će ta zemlja biti odsečena od ostatka Arapskog poluostrva.

  Prema pisanju tamošnjih medija, građani su pohrlili u lokalne supermarkete s namerom da obezbede zalihe hrane i pića. Namirnice su veoma brzo nestale sa polica katarskih supermarketa.

  „Redovi u prodavnicama su ogromni. Svi kupuju hranu, većinom piletinu i vodu i iznose u paketima“, rekao je za N1 državljanin BiH s mestom boravka u Dohi.

  Strani državljani sve više se raspituju za letove ka svojim domovima iz straha da susedne zemlje uvedu zabranu letova iz Katara.

  Uveravanja katarske Vlade da će preduzeti sve potrebne mere kako odluke susednih zemalja ne bi uticale na normalan život, nije umirio stanovnike u Kataru.

  „Nikada nisam video ništa slično. Ljudi iznose puna kolica hrane i vode“, kazao je dugogodišnji stanovnik Dohe. U Dohe se sa bankomata može podići maksimalno 150 evra.

  Saudijska Arabija, UAE i Bahrein dali su državljanima Katara dve nedelje da napuste njihovu teritoriju. Za sada nije bilo recipročnih mera Katara.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay, Twitter

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE