Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pantransport Pančevo

  Sudeći prema novoj ceni autobuske karte, Pančevo je tik do Novog Sada

  Privatni autobuski prevoznik Pantransport iz Pančeva je krajem oktobra povećao cene pojedinačnih, ali i mesečnih karata za studente zbog, kako oni kažu, poskupljenja goriva. Povratna karta za liniju Pančevo – Beograd, koja je duga do 20 km, sada košta 500 dinara, dok je ranije njena cena bila 400 dinara. Ako se odlučite za kartu u jednom smeru, platićete je 300 dinara umesto 250 dinara koliko je prethodno bila. Kada je reč o studentskim, povratna je koštala 300 dinara, a sada je 400.

  Ako se razdaljina između Pančeva i Beograda i cena karte za međumesnu liniju uporedi sa drugim mnogo daljim relacijama, može da se zaključi da nove cene Pantransporta nisu nimalo realne. Sudeći prema njima, izgleda da je Pančevo mnogo bliže Novom Sadu nego što je slučaj.

  Pojedinačna karta u jednom smeru za relaciju Beograd – Novi Sad, između kojih ima skoro 100 km, košta od 640 do 750 dinara. Ako kupujete povratnu, za nju ćete morati da izdvojite od 1.100 do 1.200 dinara. Cena zavisi od prevoznika.

  Autobus, Pančevo, cena karte

  Autobus, Pančevo, cena karte (Pixabay)

  Cena pojedinačne karte za Beograd – Mladenovac, između kojih ima 53 km, iznosi od 370 dinara do 520 dinara, dok je cena povratne karte od 520 do 610 dinara u zavisnosti od autobuskog prevoznika među kojima su Lasta, Sandžak trans i Janjušević.

  Autobuska povratna karta za relaciju Beograd – Aranđelovac, koja je duga skoro 80 km, košta između 850 do 900 dinara, što takođe zavisi od auto prevoznika.

  Na primer, studentska karta u prevozniku Kolašin prevoz i Džo prevoz, za relaciju Beograd – Kosovska Mitrovica, između kojih je udaljenost oko 550 km, u jednom smeru košta 1.000 dinara.

  Studentska povratna u auto prevozu Kikinda za liniju Beograd – Kikinda, dugu 136 km, košta 1.200 dinara, što znači da bi u jednom smeru koštala 600 dinara.

  Cene autobuskih karata SKUPLJE za 10 do 45%, a usluga je „ista ili gora“

  Povećanje cena prevoza u Pančevu izazvalo proteste

  Nakon poskupljenja međugradskog prevoza na liniji Pančevo – Beograd studenti su organizovali protest ispred autobuske stanice u Pančevu.

  Putnici, koji studiraju, plaćali su mesečnu studentsku kartu 2.424 dinara, a po novom cenovniku one su 5.500.

  Povećanje cena izazvalo je negodovanje građana, te su kasnije Pančevo i „Pantransport“ postigli dogovor da od 25. novembra cena karata za studente i đake na relaciji do Beograda iznosi 3.900 dinara.

  „Takođe, za decu čiji su roditelji korisnici dečjeg dodatka ona će iznositi 3.000 dinara, kao i za porodice sa više od jednog deteta, koje su korisnici naše usluge“, rekao je Voja Savičić, direktor „Pantransporta”, za Politiku.

  Cene na komercijalnoj međumesnoj liniji Pančevo – Beograd korigovao je nakon apela Gradske uprave Pančeva, koja inače regresira 13 kategorija putnika u lokalnom saobraćaju.

  Cene autobuskih karata

  Cene autobuskih karata (Unsplash)

  Pantransport o promeni cene karte

  Podsetimo, Pantransport je 24. oktobra na svom sajtu objavio obaveštenje o promeni cene karte.

  „S obzirom na okolnost da je grad Pančevo od 01.03.2022. godine prestao sa regresiranjem učeničkih i studentskih mesečnih karata, Pantransport ne može da nastavi sa prodajom po povlašćenim cenama. Odluka prevoznika je da učenicima i studentima sa prebivalištem na teritoriji grada Pančeva koji koriste prevoz na međumesnoj liniji Pančevo-Beograd omogućava kupovinu mesečnih karata sa 34,05 odsto popusta u odnosu na redovnu cenu karte“, naveli su.

  Posle toga gradonačelnik Aleksandar Stevanović je na konferenciji za novinare izjavio kako je linija Pančevo-Beograd međumesna, što znači da Grad ne može da odredi cenu karte, već isključivo prevoznik, preneli su domaći mediji.

  Stevanović je dodao da je netačna informacija da Grad ne regresira prevoz studenata sa prebivalištem u Pančevu, a idu u Beograd ili neku drugu jedinicu lokalne samouprave da studiraju.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot YT, Pixabay, Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE