Pale crnogorske plate

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pale crnogorske plate

  Prosečna bruto zarada u maju ove godine u Crnoj Gori iznosila je 773 evra, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa iznosila 518 evra, saopšteno je iz Uprave za statistiku MONSTAT.

  Prema podacima MONSTAT, prosečna neto zarada u maju u odnosu na april zabeležila je pad od 0,6 odsto, dok je u maju 2020. godine u odnosu na isti mesec prethodne zabeležila rast od jedan odsto.

  “Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u maju u odnosu na april zabeležile rast od 0,1 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu pale 0,7 odsto”, navode u MONSTAT.

  Po sektorima delatnosti, prosečne zarade u maju u odnosu na prethodni mesec zabeležile su rast u građevinarstvu (4,3 odsto), Informisanju i komunikacijama (4,3 odsto), Snabdeevanju vodom, upravljanju otpadom (četiri odsto), Finansijama i osiguranju (četiri odsto), Snabdevanju električnom energijom (3,4 odsto)…

  Pad prosečne zarade zabelžen je u sledećim sektorima delatnosti: Poslovanje sa nekretninama (15,5 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (12,3 odsto), Usluge smeštaja i ishrane (5,7 odsto), Saobraćaj i skladištenje (5,6 odsto)…

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE