Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PA NEK’ IM JE SA SREĆOM: Starbaks će (pokušati) da prodaje kafu Italijanima

  Američki lanac kafeterija “Starbaks” (Starbucks) u proseku otvori svoju kafeteriju na svaka četiri sata, negde u svetu. Ali najnovije prodajno mesto je drugačije. U Italiji je – zemlji koja se smatra “kućom espresa”.

  Posle 25.000 prodajnih mesta u 78 država, lanac kafeterija iz Sijetla stiže u Milano, gde će se smestiti na centralnom trgu blizu poznate gotske katedrale.

  To će, kako piše The Wall Street Journal, biti treće mesto Starbaksa, pored Sijetla i Šnagaja, u kojem će biti postavljena “pržionica”.

  U znak očekivanih teškoća u osvajanju Italijana tradicionalno “opsednutih” kafom, u ponudi Starbaksa na tom mestu neće biti Frapućina i drugih mešanih pića. Kako su rekli, to će više biti poput “pozorišta kafe”.

  Kupci će moći da razgovaraju sa zaposlenima u Starbaksu, koji će na sredini kafića imati veliku pržionicu, da sipaju alkoholna pića uveče u čast milanskog tradicionalnog aperitiva i jedu picu i peciva napravljena u peći na drva.

  Izvršni direktor Starbaksa Kevin Džonson istakao je da to pokazuje da oni u Milano dolaze uz veliko poštovanje italijanskog iskustva sa kafom.

  Ta Starbaksova pržionica kafe u Milanu karakteriše mermerni pod iz komada toskanskog mermera, baštu kafića na centralnom trgu Milana, stakleni plafon i ceo zid koji prikazuje istoriju kompanije urezanu u mesing.

  Starbaks se fokusira na proširenje u inostranstvo, naročito u Kinu, kako bi nadoknadio propuste u SAD, gde zatvara svoje prodavnice.

  Taj lanac kafeterija najavio je takođe da planira ove godine da otvori i u Srbiji svoje lokale.

  Kafeteriju u Milanu, Starbaks otvara u trenutku kada se dosta stvari menja na tržištu kafe u svetu. Koka Kola je prošle sedmice najavila kupovinu britanskog lanca kafea Kosta, dok je Nestle ove godine kupio prava za prodaju Starbaks proizvoda u maloprodajnim objektima.

  Milano će morati još malo da sačeka prve “normalne” Starbaksove kafiće. Džonson je rekao da su lokacije identifikovane i da je započeo rad na njima. On je odbio da kaže koliko je uloženo u prvi kafić sa pržionicom, ali i koliko će tradicionalnih kafića Starbaks otvoriti u tom gradu.

  Kako ističe, Starbaks će sličnu pržionicu otvoriti i u Njujorku, Tokiju i Čikagu.

  Izvor: BIZLife, The Wall Street Journal

  Foto: Pixabay

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE