Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  novac

  Ovo su sve IZJAVE DANA u kojima nam je gostovao Massimo Savić

  IZJAVA DANA najčitanija je rubrika BIZLife-a, ali i mesto na kom je moguće naći sve znamenite ličnosti Srbije i regiona koje su govorile rečenice dovoljno važne da se nađu u njoj.

  Kako je danas preminuo legendarni pevač Massimo Savić kojeg smo poštovali i slušali dugo godina, u njegovu čast izdvajamo sve IZJAVE DANA u kojima je glavnu ulogu imao upravo on – Massimo Savić, autor čuvenih numera „Neka ti plove brodovi“, „Kladim se na nas“, „Iz jednog pogleda“, „Mali krug velikih ljudi“ i mnogih drugih uz koje smo pevali, veselili se i pronalazili.

  Preminuo Massimo Savić

  O uspešnom braku

  Massimo Savić i njegova supruga Eni u braku su 27 godina, pisali smo tada, 2019. godine. Preživeli su i izdržali neka lepa i teška razdoblja. U vreme kada se brakovi raspadaju i kada su razvodi prirodna pojava, otkrio nam  je jedan savet za dugovečnost zajedničkog života. Izgleda da recept za uspešan brak ima samo jedan sastojak – poljubac.

  Ne može se dogoditi da ja izađem iz kuće ili da moja  supruga izađe iz kuće, a da pre toga ne padne poljubac. Ja se čak vraćam ako sam zaboravio ili vičem njoj da se vrati. Ja sam našao sreću i zadovoljstvo u toj konstanti, u toj luci koja je moja luka i u kojoj se osećam sigurno da se suočim sa svetom i poslovima koji me očekuju

  IZJAVA DANA: Recept za uspešan brak ima samo jedan sastojak

  O Beogradu

  Ponekad je dobro videti stvari iz druge perspektive. Grad u kojem živimo i gledamo ga svaki dan, često ne možemo da sagledamo objektivno, baš zbog toga što ga predobro poznajemo. Hrvatski pevač Massimo Savić je uvek rado viđen gost Beograda, evo kako je ovaj komšija video i opisivao našu prestonicu. Za njega je Beograd mačo.

  Beograd nije onoliko lep koliko ja očekujem od nekog grada da bude lep, ali Beograd je – muško! Ja ga doživljavam kao muški grad i on nije “baby face” grad, onaj jako zgodni muškarčić, manekenčić. On je ozbiljna muškarčina, neko ko je dosta prošao i neko ko nosi ožiljke svog postojanja, kao i veselih trenutaka. Dopada mi se kod Beograda, a i kod Srbije, što se od kraja rata do sada živelo bez preteranog zaduživanja. Javni dug Hrvatske, recimo, tri puta je veći nego javni dug Srbije. Beograd se pokrivao s onoliko čaršava koliko je imao. Nije preterano trošio i to se sada pokazuje u Beogradu. Vozni park je do pre deset godina u Beogradu bio loš. Bilo je strašno puno “stojadina”, čak i ”fića”, “lade”, a sada se vidi da standard raste i po jednom pravilnom procesu kako valja i treba da bude.

  IZJAVA DANA: Mačo Beograd viđen očima jednog komšije

  O prosečnoj srpskoj plati

  Jednom je govorio i o Srbiji i sebi u tuđoj državi. Ono što je rekao o Srbiji, prosečnoj srpskoj plati i svom poslu tada je zaslužilo da se nađe u IZJAVI DANA.

  Ja imam stvarno dobar bend i želim da budem dobar šef. U mom bendu nema ni podizanja tona, a kamoli neke svađe. Neko iz mog benda ima prosečnu srpsku platu za dva sata. Nije to baš honorar, a kad imaš desetak koncerata mesečno, to izračunajte…

  IZJAVA DANA: Massimo Savić o prosečnoj srpskoj plati

  O novcu

  Pre samo mesec dana Massimo Savić opet je našao mesta u našoj IZJAVI DANA zbog svojeg neobičnog (za današnji period) mišljenja o novcu.

  Novac je, kao i uvek, za mene bio samo komadić papira. I danas je to za mene novac. To je papir koji ja menjam za moje zadovoljstvo, za moju sreću. Kako sam ja već 26. 27 godina totalno aut od svih tih loših stvari koje mogu da utiču na mene i zato i imam kontrolu nad svojim poslom i odatle i istuh, otkrio sam da puno više volim da dajem drugima i uživati u tom zadovoljstvu poklona nego davati sebi.

  IZJAVA DANA: Da li je novac samo papir koji menjamo za sreću? (VIDEO)

  Osim što je bio vrhunski umetnik, bio je i vrlo pametan i rečit, a evo kako se naša nekadašnja saradnica provela na jednom od njegovih brojnih koncerata u Beogradu. Kako je napisala tada, dva sata uživanja (na koncertu) bilo je vredno neplaćanja računa.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by BIZLife (@bizlife.rs)

  Taj koncert Massimo je počeo rečima: „Hvala vam što ste došli. Znam da se zbog ovoga neće platiti neka režija“.

  Ići na koncert ili platiti račune?

  Izvor: BIZlife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE