Ovo su NAJSKUPLJI GRADOVI za život u doba korone

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo su NAJSKUPLJI GRADOVI za život u doba korone

  Azija je i dalje najskuplje mesto za život na svetu za bogate, navodi se u novom izveštaju, u kome se vidi da otpornost regiona na pandemiju održava visoke cene.

  Najmnogoljudniji kontinent na svetu ostao je najskuplji za ultrabogate pojedince, navodi se u Globalnom izveštaju o bogatstvu i životnom stilu 2021. Bank Julius Baer, jer je njegov brzi odgovor na globalnu zdravstvenu krizu i ukupnu stabilnost valute održao troškove luksuzne roba u regionu.

  Četiri od pet najskupljih gradova za pojedince sa imovinom vrednom milion dolara ili više nalaze se u Aziji, navodi se u godišnjem izveštaju.

  Šangaj se našao na vrhu liste 25 svetskih gradova koji su proglašeni najskupljim mestom za život za bogataše. Hongkong, prošlogodišnji broj jedan, skliznuo je na treće mesto, dok se Tokio čvrsto zadržao na drugoj poziciji.

  Monako, mala bogata država u zapadnoj Evropi i Tajpej na Tajvanu zaokružili su listu prvih pet najskupljih gradova.

  Ostalih 20 najskupljih gradova za život za bogate su: Cirih, Pariz, London, Singapur, Njujork, Bangkok, Dubai, Milano, Sidnej, Barselona, Manila, Frankfurt, Moskva, Majami, Džakarta, Sao Paulo, Mumbaj, Meksiko Siti, Vankuver i Johanesburg.

  Evropa i Bliski Istok zauzeli su drugo mesto na listi regiona gde je život za bogataše najskuplji, dok su se Severna i Južna Amerika, teško pogođene pandemijom, pojavile kao najjeftiniji regioni za one sa luksuznim životnim stilom.

  Očekuje se da će Azija tokom narednih godina održati svoje uporište kao najskuplja regija na svetu za bogate, jer se njen ekonomski rast nastavlja ubrzano, napominje se u izveštaju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE