Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  pravo na penziju

  Ovo su najbolje zemlje za život penzionera

  Global Retirement Index sastavio je popis nacija širom sveta koje pružaju optimalne uslove za život penzionera.

  Analizirane su razne kategorije u svakoj zemlji, uključujući visinu penzija, zdravstvenu negu, kvalitet okoline te opšte uslove života penzionera. Na temelju ovih analiza, sastavljen je odabir najboljih 40 država za penzionerski život.

  Iz Global Retirement Index-a navode da ključni problemi rizika za sigurnost penzionisanja dolaze do izražaja u današnjem ekonomskom okruženju koje se brzo menja.

  Penzioner, starac (Freepik)

  Rastuća inflacija ponovo zauzima centralno mesto za penzionere posle mnogo godina. Rastuće cene nafte, hrane i troškova stanovanja narušavaju kupovnu moć i predstavljaju ključnu ekonomsku lekciju onima koji još uvek planiraju život posle posla.

  U svojoj desetoj godini istraživanja, Natixis Global Retirement Index duboko uranja u kritična pitanja koja pokreću globalnu sigurnost penzionisanja nakon pandemije – i otkriva najbolje zemlje za sigurnost penzionisanja širom sveta.

  Natixis, penzioneri (Natixis)

  Izgleda da je najugodniji penzionerski život rezerviran za Norvešku, koja ponosno zauzima prvo mesto. Slede je Švajcarska, Island i Irska. Na petom i šestom mestu smestile su se Australija i Novi Zeland.

  Među našim susedima, možemo primetiti da je Slovenija ostvarila solidan plasman, zauzevši 21. poziciju, dok se Mađarska nalazi na 32. mestu, ispred nacija poput Japana, Francuske i Italije. Na samom dnu liste, na 40. mestu, nalazi se Grčka.

  Kolike su penzije u Nemačkoj posle 35 godina rada?

  Izvor: BIZlife

  Foto: Freepik

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE