Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Indonezija

  Ovo se retko dešava: Indonezija seli svoj glavni grad

  Indonezija planira da preseli svoj glavni grad iz preopterećene i tonuće Džakarte u Nusantaru, grad vredan 32 milijarde dolara u izgradnji u džunglama istočnog Kalimantana na Borneu.

  Indonezijska vlada već je uložila značajna sredstva u izgradnju infrastrukture za novi grad, uključujući brane i puteve. Do jula sledeće godine planirano je da izgradi 12 od 47 stambenih blokova, mesec dana pre prve ceremonije Dana nezavisnosti u novoj prestonici.

  Novi grad će biti gotov do 2045.

  Očekuje se da će novi grad biti potpuno izgrađen do 2045. godine, a troškovi projekta procenjuju se na 32 milijarde dolara. Ova odluka predstavlja značajan korak u rešavanju problema koji su povezani sa budućnošću Džakarte kao glavnog grada, s obzirom na njen trenutni izazov sa sve većim delovima grada koji su ispod nivoa mora.

  Nova prestonica biće od strare udaljena oko 2.000 kilometara. Dve petine desetomilionske Džakarte nalazi se ispod nivoa mora i nastavlja da tone. Za masovno izbijanje podzemnih voda stručnjaci krive nemar domaćinstava, poslovnih zgrada, trgovinskih centara i apartmana.

  Grad je vodeći projekat odlazećeg predsednika Džoka Vidoda, koji se obavezao da će preraspodeliti bogatstvo i razvoj koji je trenutno koncentrisan na Javi, širom arhipelaga, javlja Rojters.

  Indonezija IZMEŠTA glavni grad jer Džakarta TONE

  Planovi za Džakartu

  Ministar unutrašnjih poslova Tito Karnavian rekao je posle rasprave u parlamentu da bi Džakartu ipak trebalo i dalje razvijati kako bi se takmičila sa drugim „gradovima svetske klase“ nakon što se sedište vlade preseli u Nusantaru.

  „Nakon što više ne bude glavni grad, Džakarta i dalje mora imati pečat posebnog grada kako bi mogla ubrzati privredni rast i povećati doprinos brutonacionalnom dohotku zemlje“, rekao je indonežanski šef diplomatije.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. Prijavite se na naš newsletter.

   

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE