OVO NISTE ZNALI: Kako noge odaju šta mislite

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  OVO NISTE ZNALI: Kako noge odaju šta mislite

  Hodanje i disanje su dve stvari o kojima obično ne morate da razmišljate, to se samo desi. Nažalost, ovo obično znači da ne znamo šta nam noge rade kada pričamo sa nekim. To ne znači da nemamo svest nad našim nogama, nego da samo ne razmišljamo o njihovoj poziciji kada je govor tela u pitanju.

  Zašto je govor tela važan? Kada je govor tela u pitanju i način na koji se predstavljate drugima, lažno osmehivanje može izgledati iskreno. Vaše noge, međutim, će vas najverovatnije izdati ukoliko pokušate da se pretvarate. Zato pogledajte šta nesvesno pokušavate da kažete.

  Razdvojene noge označavaju dominaciju

  noge_bizlifeKada stojite sa nogama čvrsto na tlu, ukoliko raspoređujete svoju težinu ravnomerno, to šalje signal da nemate nameru da odete.

  I dok mislite da stalno zauzimate ovu poziciju, razmislite da li ste stajali na dve noge ili češće prebacujete težinu na jednu stranu?

  Kada neki muškarac zauzme ovu poziciju, to često šalje znake dominacije jer naglašava karlični predeo. Ovo im dopušta da naglase svoju muževnost i pokažu solidarnost kao tim tako što će svi raditi iste stvari.

  Dakle, ako želite da podignete samopouzdanje, ili da samo izgledate samopouzdano, zauzmite ovaj položaj. Budite pažljivi da je ne koristite u pogrešnim situacijama, jer može biti pogrešno protumačeno.

  Prekrštanje na člancima znači da je neko nervozan

  22119753_10211777303560932_1561320131_oAko ste žena, sedenje sa prekrštenim člancima se može videti kao pristojan i ženstven gest. Međutim, kada dolazi do intervjua, možete izgledati nervozno i uplašeno. Ovaj položaj tela jednak je ujedanju usne.

  Ovaj položaj najavljuje da zadržavate negativnu emociju ili nesigurnost. Kada sakrivate svoja stopala ispod stolice, deluje kao da ste povučeni.

  Noga na kolenu

  22140439_10211777413203673_2102236369_oOvo je pozicija koju želite da zapamtite. Namerno ili ne, ona ukazuje da je osoba spremna za svađu. Dok je možda ona opravdana u nekim slučajevima, važno je znati kada je primenjujete i da je primenjujete svesno.

  Spojene noge

  22140183_10211777298960817_670486523_oOvo je veoma neutralna pozicija i ilustruje indiferentnost. Ako to dete uradi pred nastavnikom, to izražava pažnju. U istom smislu, ljudi mogu to raditi da bi pokazali poštovanje. U tom smislu ovo je veoma „bezbedna“ pozicija ukoliko želite da izbegnete da uvredite nekoga.

  Izvor: BIZLife, lifehack.org

  Foto: Pixabay/BIZLife

  Piše: Ana M.

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE