Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo je najplaćeniji POSAO uz najmanji nivo STRESA

  Na sami vrh liste najbolje plaćenih poslova uz nizak nivo stresa našla se stomatologija, pokazalo je istraživanje američke medijske kuće U.S. News & World Report.

  Iako se ova profesija nije našla na prvom mestu najplaćenijih zanimanja, u kategoriji godišnjih primanja i nivoa stresa je odnela pobedu.

  Naime, prema njihovom istraživanju zaposleni u ovoj profesiji u SAD, u proseku primaju godišnju platu od 225.760 dolara.

  Kako navodi Market Watch, razlog tome leži upravo u dobroj organizaciji dnevnog rasporeda. Naime, kao i u većini medicinskih oblasti, tačan dnevni raspored je poznat i nekoliko dana unapred što uveliko smanjuje stvaranje stresa.

  Uz to, na smanjenje stresa pozitivno utiče i činjenica da stomatolozi u proseku imaju veoma mali broj hitnih intervencija.

  Inače, u analizi U.S. News & World Reporta uključeno je 187 visoko plaćenih poslova, a uz stomatologiju na listu najmanje stresnih zanimanja, mogućnosti napretka i dobrog balansa privatnog i poslovnog života ušli su još i programeri, statističari, logopedi, veterinari kao i deo medicinskih radnika.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE