Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo je NAJPAMETNIJA stvar u istoriji Amazona

  Amazon je u malo više od 20 godina prešao put od obične online knjižare do internet giganta čija je vrednost u jednom trenutku premašila bilion dolara, a njegov osnivač Džef Bezos postao je najbogatiji čovek na planeti.

  Brojni su razlozi uspona Bezosa i Amazona, ali prema rečima osnivača jedna stvar je bila presudna.

  Iako bi većina pomislila da je reč o nekim velikim poslovnim odlukama koje su promenile poslovanje i donele nove izvore prihoda, poput Kindlea ili fokusiranja na cloud, zapravo se radi o nečem jednostavnijem i banalnijem.

  Ta najpametnija stvar u istoriji Amazona u stvari je promena načina održavanja sastanaka, piše CNBC.

  Do te odluke na sastancima su se koristile klasične prezentacije napravljene u PowerPointu.

  Direktori koji su bili pristupni na sastancima stalno su požurivali prikazivanje slajdova jer su bili prezaposleni i samo su hteli da odrade slajdove što brže.

  Zbog toga su Bezos i ekipa u potpunosti izbacili prezentacije i sada se na njihovim sastancima koriste posebno pripremljeni dokumenti s važnim temama za nadolazeći radni dan.

  U sklopu nove metode, prvih pola sata sastanka provodi se u – tišini. Svi učesnici čitaju te dokumente i hvataju beleške najvažnijih stvari, a kada ih pročitaju, raspravljaju o sadržaju dokumenta.

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovni-saveti/bezos-savetuje-uz-pomoc-ova-tri-pravila-sastanci-ce-posati-izvor-briljantnih-ideja/

  Međutim, Bezos nije jedini izvršni direktor koji podupire „tihe sastanke“. Sličan metod primjenjuje i osnivač Tvitera i Skvera, Džek Dorsi.

  Njegovi sastanci počinju sa desetak minuta tišine tokom kojih svi zaposleni čitaju planove u Gugl dokumentima, a svoje komentare zapisuju odmah u sistem.

  Takav način održavanja sastanaka, prema Dorsiju, omogućava svim učesnicima sastanka da „budu na istoj stranici“, zaposleni mogu raditi s različitih lokacija i „brže kritički razmišljaju“.

  Izvor: Novac.hr

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE