Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo je NAJMLAĐI preduzetnik čija je kompanija dosegla MILIJARDU USD

  Markus Vilig danas ima 25 godina i može pohvaliti da je najmlađi osnivač evropske kompanije čija vrednost iznosi najmanje milijardu dolara.

  Skype nije jedini startap koji je krenuo iz Estonije i osvojio svet, piše Manager.ba.

  Otprilike u vreme kad je Skype menjao način na koji komuniciramo putem interneta, jedan mladi Estonac je imao ideju za novi startap koji će krenuti istim putem.

  Već s 12 godina Markus Vilig je znao šta želi u životu – da pokrene tehnološki startap, a nakon što je završio srednju školu, s pozajmljenih pet hiljada evra krenuo je u razvoj aplikacije za taksi prevoz slične Uberu.

  Iako je upisao fakultet računarstva, poput brojnih šefova velikih tehnoloških kompanija, njegova obrazovna avantura nije dugo trajala te je odustao nakon samo jednog semestra i posvetio se razvoju aplikacije i kompanije koju je nazvao Taxify.

  Naime, u skladu s promenama na tržištu mobilnosti i okretanju alternativnim načinima prevoza, Taxify je promenio ime u Bolt te osim usluga taksi-prevoza, danas pruža usluge dostave hrane i iznajmljivanja električnih romobila.

  Njegov Bolt od ulica estonskih gradova proširio se na stotinak gradova u 30 zemalja, a za tržište prevoza kaže da je na njemu tek „zagrebana površina“, dok je mogućnost rasta velika.

  Sa samo 25 godina čini se kao preduzetnički veteran koji svim budućim preduzetnicima poručio da je za uspeh uvek važan fokus jer možemo imati brojne ideje, no samo nekoliko stvari možemo raditi veoma dobro.

  Takođe, poručio je da se ne treba bojati menjanja imena kompanije jer, ako je vaša nova vizija veća od one s kojom ste počeli i po kojoj je kompanija dobila ime, onda ne treba strahovati i promeniti ime.

  Još jedan savet koji je i sam primenio jeste oprez s potrošnjom te Taxify, odnosno Bolt nije masovno zapošljavao kad im je krenulo, niti su imali velike marketinške kampanje, već su rasli postupno i racionalno upravljajući resursima.

  Izvor: Manager.ba

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE