Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo je BIZLife IZJAVA GODINE za 2019!

  BIZLife „Izjavu godine“ za 2019. godinu dao je Zoran Kesić, autor emisije „24 minuta“. Prema „lajkovima“, komentarima i „šerovima“ on je ubedljivo pobedio na obe naše društvene mreže Fejsbuk i Instagram.

  Kesić se u svojoj emisiji u novembru osvrnuo na govor lidera SNS Aleksandra Vučića gde je ovaj rekao da je srpski san „stanovi za mlade bračne parove, programi za mlade ljude, da mladi ostanu ovde i dobiju ranije automobile, da mogu ranije da odu od svojih roditelja, da mogu ranije da zasnuju porodicu, čime će se obezbediti više dece i rešavati demografski problemi“. Evo šta je uzvratio Kesić:

   „Tako je! Srpski san su veće plate, stanovi za mlade, više dece, ali zašto ovde stati sa srpskim snovima? Zašto se probuditi? Sanjajmo i dalje srpske sne. Srpski san su i institucije koje funkcionišu, sistem koji ne zavisi od jednog čoveka, uređene bolnice i škole i dovoljno vrtića za koje ti ne treba veza, zdravstvo za koje ti ne treba veza, zaposlenje za koje ti ne treba stranka. Srpski san su mediji koji smeju da kritikuju svakoga, policija koja izađe kada je građani pozovu, tužilaštvo koje reaguje na afere, pravosuđe koje sudi pravično. Srpski san je zemlja u kojoj nema nedodirljivih, zemlja u kojoj se zbog korupcije i nameštanja unosnih poslića firmi tvog tatice dobije šut u dupe. Šut iz Vlade i u dupe. Srpski san je država u kojoj fantomi ne mogu da ti sruše čitavu ulicu u sred noći, i u kojoj se plagijatori smenjuju i kažnjavaju, a fakultetski profesori ne ponašaju kao žrtve Stokholmskog sindroma. Srpski san je reka umesto cevi, kanalizacija umesto preskupe odvratne i kič jelke, srpski san je metro umesto gondole. Možda sve ovo izgleda samo kao san, možda deluje da ovo nikada neće postati java, ali, ljudi, jedan mladi radikal još pre 30 godina sanjao je da postane predsednik, i evo , snovi se ostvaruju. Zato sanjajmo!…Ili možda ipak ne treba više da sanjamo, dosta smo spavali, možda je jedini način da stvarno ostvarimo srpski san da se probudimo i prekinemo ovaj srpski košmar.“

  Ovo je deveti izbor za BIZLife „Izjavu godine“, a prošle godine pobedio je profesor Miodrag Zec sa njegovim tumačenjem „zlatnog doba“ u Srbiji. Godinu dana ranije pobedila je glumica Milena Dravić, koja nas je ove godine napustila, koja je govorila o javašluku i neznanju, a 2016. profesor Miodrag Zec je pobedio izjavom o perverznom odnosu prema znanju.

  Glumac Radoslav Rale Milenković izdominirao je 2015. godine o tome kako premijer/predsednik propagira nezdrav život, a 2014. je tada drugi put nagradu za BIZLife IZJAVU GODINE dobio Milan Lane Gutović izjavom o polupismenim urednicima.

  Prvi put Lane je pobedio godinu dana ranije izjavom o političarima na ovim prostorima, a 2012. godine Zoran Kostić Cane je pobedio rekavši samo jednu reč.

  Prvi pobednik naše BIZLife IZJAVE GODINE bio je glumac Nikola Kojo sa izjavo o nedostatku želje da se bilo šta promeni.

  What's your reaction?

  Komentari

  • Misirac

   Budale!

  • jasna

   Čestitam. Ali i on ide ispred vremena, nažalost, jer ovde je vreme stalo, pa se čak vratilo u 90-e. A narod voli da spava još u 90-im, dok ostali svet odlazi krupnim koracima u 21. vek. Mi smo najsporiji narod na svetu, sa vrlo malim, malim potrebama. Još nismo dostigli sopstveni razvoj i standard iz 80-ih. Zato i nestajemo, ovako mali, jadni, uspavani, posvadjani sa svima i medjusobno, puni mržnje prema svima, a naročito prema svojima, koji bi ipak želeli da žive bolje i kao sav ostali svet.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE