"Ovim TEMPOM, imamo VAKCINA za još 7-8 dana"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Ovim TEMPOM, imamo VAKCINA za još 7-8 dana”

  Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da, ako se ovim tempom nastavi vakcinacija, Srbija ima vakcina za još sedam-osam dana, jer je protekla tri dana bilo nemoguće nabaviti nove doze.

  “Kao da se po nekoj komandi dešava. Ako se nastavi ovim tempom, imamo vakcina za još sedam ili osam dana, jer moramo da obezbedimo revakcinaciju, imamo sačuvanih vakcina za to”, rekao je Vučić.

  Kako je dodao, Srbija neće raditi ono što je radila Velika Britanija, da se daje samo prva doza.

  “Obezbedićemo još 100.000 doza, ali ne mogu da kažem odakle je stiglo, osim kad se ovo završi”, rekao je on i naglasio da ne želi da “prijatelje dovodi u neprijatnost”.

  Vučić je rekao da će stići manje Fajzerovih vakcina nego što je predviđeno, kao i da će kasniti ruske vakcine “Sputnik V” zbog zastoja u njihovim fabrikama. “Nije problem da kasni, samo je važno da stigne”, ocenio je Vučić.

  On je dodao da iz Kovaks sistema Srbija nije dobila nijednu vakcinu. Prema njegovim rečima, Srbija je deveta država u svetu po broju vakcinisanih ljudi na 100.000 stanovnika.

  “U ovom trenutku Srbija je četvrta u Evropi po stopi vakcinacije, ispred nas su Velika Britanija, Malta i Danska, u svetu smo deveti”, predočio je on.

  “Ja nisam vakcinisan, ali bih voleo da budem”, rekao je Vučić i naglasio da nema potrebu da se dodvorava ljudima koji smatraju da je diskriminacija nošenje bedža “Ja sam vakcinisan, a ti?”.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE