Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otvorene ponude – 4 kandidata za KOMERCIJALNU banku

  Neobavezujuće ponude, u prvoj fazi tendera za prodaju akcija Komercijalne banke u vlasništvu Republike Srbije, otvorene su na današnjoj sednici Tenderske komisije Ministarstva finansija.

  Tenderska komisija je konstatovala da su prispele četiri ponude u roku predviđenom tenderskom dokumentacijom, saopštilo je Ministastvo finansija.

  Ponude su otvorene i konstatovano je da su kompletne, odnosno da sadrže elemente predviđene tenderskom dokumentacijom za prvu fazu.

  Ministarstvo finansija će u narenim danima uz asistenciju privatizacionih savetnika uraditi analizu prispelih neobavezujućih ponuda i konstatovati koji se od ponuđača kvalifikovao za drugu, obavezujuću fazu.

  Kvalifikovane ponude će biti rangirane u skladu sa kriterijumima predvidjenim tenderskom dokumentacijom, i kvalifikovani ponudjači će biti obavešteni o rang listi.

  Posle topga će kvalifikovani ponuđači imati mogućnosti da urade dodatnu i sveobuhvatnu analizu poslovanja banke. Predvideno je da obavezujuće ponude budu podnete sredinom novembra ove godine.

  Zainteresovanim kupcima se nudi paket od 83,23 odsto akcija Komercijalne banke.

  Vlada Srbije, koja je sada najveći pojedinačni akcionar u toj banci, postigla je dogovor da otkupi i akcije Evropske banke za obnovu i razvoj EBRD i Medjunarodne finansijske korporacije IFC, tako da će posle te transakcije posedovati udeo od 83,23 odsto.

  Ranije je država otkupila akcije Komercijalne banke od fondova Svedfund i DEG po ceni od 4.447 dinara.

  Javni poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za kupovinu državnog paketa akcija u Komercijalnoj banci raspisan je krajem maja, a očekuje se da će prodaja biti završena do kraja ove godine.

  U vlasništvu Komercijalne banke su Komercijalna banka Podgorica i Komercijalna banka Banjaluka.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE