Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I otvorena prva Ikea u Srbiji (VIDEO)

  Najpoznatiji švedski proizvođač nameštaja i opreme za domaćinstvo, Ikea, otvorio je prvu robnu kuću u Srbiji, što je 400. prodajni objekat te kompanije u svetu.

  U robnu kuću u Bubanj Potoku, Ikea je uložila 70 miliona evra, zaposlila 416 ljudi, a potrošačima je ponuđena standardna paleta od oko 9.500 proizvoda. Objekat se prostire na 35.000 kvadrata, a kupcima je na raspolaganju više od 1.400 parking mesta, restoran, igraonica za decu, prodavnica švedske hrane, kao i mesto za punjenje električnih automobila.

  Robna kuća biće otvorena svakog dana od 10 do 21 časa, dok će restoran raditi od 9.30 do 20 časova, a Beograđanima će biti na raspolaganju i nova gradska autobuska linija broj 70, koja će ih prevoziti do objekta.

  Ikea je štampala i prvi katalog na srpskom jeziku u više od milion primeraka, od kojih će najveći broj biti distribuiran domaćinstvima u poluprečniku od 60 kilometara od robne kuće.

  Na nešto više od 300 strana predstavljen je veći deo ponude, uz prezentaciju i predloge za opremanje svih delova stana, kao i navođenje maloprodajnih cena, a kupcima je već dostupan i on lajn katalog.

  Ikea je u Srbiji prisutna posle 26 godina, kada je zatvorila svoju prodavnicu u Beogradu.

  Ikea je prošle godine imala 783 miliona poseta u robnim kućama i više od 2,5 milijardi poseta veb sajtu kompanije.

  Bubanj potok samo početak?

  Iz uprave Ikee ranije su naveli da se radi i na kupovini zemljišta između benzinske pumpe „Zmaj“ i aerodroma „Nikola Tesla“ gde bi bila otvorena nova robna kuća u Beogradu, a švedska kompanija je kupila i zemljište u Nišu za gradnju još jednog objekta.

  Ikea je prošle godine imala 783 miliona poseta u robnim kućama i više od 2,5 milijardi poseta veb sajtu kompanije.

  Ko rano rani (Vučić), ne stiže da kupi u Ikei

  Otvaranju robne kuće prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je sa predstavnicima Ikee simbolično zasadio belu brezu, simbol snage mladosti i prosperiteta, što je uobičajeno prilikom otvaranja objekata te kompanije.

  Prethodno je Vučić obišao robnu kuću zajedno sa ministrima spoljnih oslova i trgovine Ivicom Dačićem i Rasimom Ljajićem. Sa predstavnicima Ikee robnu kuću su obišli i gradonačelnik Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

  Vučić je istakao da „dolazak Ikee znači da je Srbija sada na mapi 49 pristojnih i uređenih zemalja, posle 25 godina pokušaja“.

  „To je put promene, pobede, konkurencije i tržišnog duha koji smo želeli da razvijamo od 90-ih godina“, rekao je predsednik Srbije.
  [preporucene_vesti ids=“272455″]

  Na pitanje šta je kupio u Ikei, Vučić je odgovorio da nije kupio ništa. „Nisam mogao da kupim, ne rade kase. Ovde se poštuje zakon, kase se otvaraju u 10“, odgovorio je Vučić.

  Izvor: Beta, B92

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE