Otvoren prvi ekološki Maxi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otvoren prvi ekološki Maxi

  Kompanija Delez Srbija danas je u Beogradu otvorila prvu ekološku prodavnicu – Maxi supermarket.

  U tom objektu na Novom Beogradu je primenjen ekološki sistem komercijalnog hladenja, a inovacija Deleza je uradjena u saradnji sa partnerima kompanije i uz podršku Mašinskog fakulteta u Beogradu.

  Otvaranju prvog ekološkog Maksi supermarketa u Srbiji prisustvovali su ministar za zaštitu životne sredine Srbije Goran Trivan i generalni direktor kompanije Delez Srbija Kventin Roje.

  “Ovo je pionirski poduhvat, veliki korak koji je kompanija Delez napravila. Ako smo svesni podatka da samo u njihovim prodavnicama trošimo 65 odsto kesa manje nego ranije, to je ozbiljan rezultat, ali važniji rezultat je koliko smo svesni da je životna sredina važna i koliko država zajedno sa kompanijama ima ogromnu odgovornost da stvori uslove da bi se životna sredina sačuvala”, kazao je Trivan.

  On je istakao da o životnoj sredini ne treba da brinu samo gradjani već država i kompanije.

  “Ekološki sitem rashladjivanja prodavnice je prvi primer ovakve vrste na Balkanu i drago mi je što je ovo još jedna stvar u životnoj sredini po kojoj smo prvi u regionu. Zahvalio bih se kompaniji na inovativnosti, hrabrosti i spremnosti da investira i više nego što mora i na zaštiti životne sredine zbog svih nas, naše dece”, rekao je Trivan.

  Kventin Roje je podsetio da je kompanija Delez, kao najveći trgovinski lanac u Srbiji, zajedno sa potrošačima samo u prošloj godini reciklirala više od deset hiljada tona otpada.

  “Odgovornost kompanije ogleda se i u tome da strateški uvodimo promene koje pozitivno utiču na sve nas. Planiramo da do kraja godine otvorimo još prodavnica, uz poštovanje najstrožih ekoloških standarda”, najavio je generalni direktor kompanije Delez Srbija.  ;

  Docent na Mašinskom fakultetu Uroš Milovanović je objasnio da novi uredjan u Maksi supermarketu koristi prirodni rashladni medijum, ugljen dioskid, što je važno za životnu sredinu.

  Izvor: Beta

  Foto: promo

  What's your reaction?

  Komentari

  • Filozof

   E moji mašinci budite sigurni da oni negledaju toliko životnu sredinu koliko način da steknu što veći profit a da smanje davanja. Vi mislite da to što ste vi njima uštedeli da manje plaćaju da će time povećati običnim radnicima primanja!?!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE