Otvoren novi parking na aerodromu "Nikola Tesla"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otvoren novi parking na aerodromu “Nikola Tesla”

  U okviru radova na modernizaciji Aerodroma “Nikola Tesla”, nedaleko od aerodromskog robnog terminala na putu prema Surčinu, otvoren je novi parking „Tesla“- izdvojeno parkiralište za automobile sa besplatnim autobuskim prevozom do terminala.

  Ovaj zvanični aerodromski parking, izgrađen je na asfaltu, i svojom površinom od 36.400 m² obezbeđuje dodatni kapacitet postojećem parkingu ispred zgrade terminala, navodi se u saopštenju beogradskog aerodroma.

  Novi parking- više putnika i poboljšana pristupačnost

  Imajući u vidu projektovano dugoročno povećanje saobraćaja i radove na uvećanju kapaciteta, cilj je da se u narednom periodu opsluži više putnika i poboljša ukupna pristupačnost, bez uticaja na kvalitet putničkog iskustva.

  Parking “Tesla” namenjen je putnicima koji planiraju kraći, srednji i duži boravak na aerodromu.

  Više od 1.500 parking mesta

  Obezbeđeno je više od 1.500 parking mesta, od čega 798 za putnike.

  Preostala parking mesta namenjena su vozilima osoba sa smanjenom pokretljivošću, taksi vozilima, rent-a-car agencijama i vozilima zaposlenih.

  Parkiralište je opremljeno LED osvetljenjem, video nadzorom, najmodernijim sistemom kontrole pristupa, a u planu su i parking mesta sa punjačima za električna vozila kao i perionica.

  Autobuski transfer do terminala je uključen u cenu parkinga, saobraća na svakih 10 minuta, a u periodu od 17 do 5 časova na svakih 20 minuta, a vožnja traje od 5 – 7 minuta.

  Red vožnje dostupan je ovde.

  Cena parkinga iznosi 60 dinara po satu, 600 dinara po danu i 4.000 dinara za jednomesečno parkiranje. Više informacija dostupno je ovde.

  Cilj tekućeg projekta rekonstrukcije i modernizacije je da beogradski aerodrom Nikola Tesla postane merilo komfora, efikasnosti, inovativnosti i održivog razvoja, u skladu sa najboljom praksom matične kompanije VINCI Airports koja upravlja 53 aerodroma širom sveta, navodi se u saopštenju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Luka Filipović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE