Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pokretači promena

  Otvoren konkurs: Nominuj Pokretače promena za 2022. godinu

  Beogradska otvorena škola (BOŠ), četvrtu godinu zaredom, poziva građane da nominuju Pokretače promena. Pokretači promena predstavljaju godišnje nagrade koje slave motivisane građane i one koji istrajavaju u naporima da poboljšaju živote svih nas.

  Ovo je jedinstvena prilika za dodatno priznanje i prepoznavanje, kao i finansijsku i medijsku podršku pojedincima, neformalnim grupama i organizacijama civilnog društva. Napredak zajednice i blagostanja svih nezamisliv je bez aktivnog učešća građana i civilnog društva u rešavanju problema, prepoznavanju i ostvarivanju svih potencijala važnih za lokalni razvoj. Svoje mesto u ovom procesu promena imaju organizacije civilnog društva, kao i pojedinci, mediji, ali i poslovni sektor. Zato je važno da se istaknu i podrže oni najuspešniji i najuporniji među nama.

  Ko su danas aktivni građani? Kako pokrenuti zajednicu i doći do promena u društvu? Na koji način uticati na javne vlasti, a kako uključiti poslovnu zajednicu?

  BOŠ poziva građane da nominuju Pokretače promena za 2022. godinu u kategorijama:

  Saradnjom do promene

  Ova kategorija namenjena je primerima uspešne saradnje između javnih vlasti i organizacija civilnog društva u ostvarivanju pozitivnih društvenih promena.

  Sinergijom do uspeha

  Nova kategorija nagrađuje organizacije koje su ostvarile saradnju sa poslovnom zajednicom i zajednički zagovarale stvaranje podsticajnog okruženja za važne promene u zajednici.

  Prvi glas građana

  Ova nagrada namenjena je organizaciji civilnog društva koja je svojom kampanjom uspela da dopre do velikog broja građana, inspiriše ih, motiviše i okupi u zajedničkoj borbi za promenu.

  Pohod na aktivizam

  Ova nagrada u fokusu ima neformalne grupe, pokrete i inicijative koje su okupile veliki broj građana i uspele da ostvare važne promene u zajednici.

  Pokretač/ica promena

  U okviru ove kategorije, želimo da istaknemo ljude koji su, boreći se za zajednički interes, hrabro iskoračili iz okvira uobičajenih očekivanja i dokazali kolika je snaga pojedinca.

  Yveydana Luković, jedan od dobitnika nagrade 2021. godine

  Yveydana Luković, jedan od dobitnika nagrade 2021. godine

  Pored medijske promocije i javnog priznanja, nagrađeni u svim kategorijama dobiće i robnu nagradu po sopstvenom izboru u vrednosti do 600 USD. Konkurs je otvoren do 23. oktobra 2022. godine do 15 časova, a prijave se dostavljaju popunjavanjem onlajn formulara koji se nalazi na ovom linku.

  Dodatne informacije, kao i detalji o Pokretačima promena koji su nagrađeni u prethodnom period se nalaze na sajtu Javno zagovaranje. Godišnja nagrada za Pokretače promena dodeljuje se u okviru projekta „Aktivni građani – bolje društvo” koji sprovodi Beogradska otvorena škola uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), u saradnji sa Fondacijom BFPE za odgovorno društvo (BFPE) i Balkanskom istraživačkom mrežom Srbija (BIRN).

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beogradska otvorena škola (BOŠ)

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE