Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  OTP banka, kartica za tinejdžere

  OTP banka prva na tržištu ponudila platnu karticu za tinejdžere

  OTP banka prva je banka na domaćem tržištu koja je ponudila platnu karticu za tinejdžere odnosno mlade od 11 do 18 godina – OTP Junior. Vođena strateškim usmerenjem OTP banke da bude jedan od lidera finansijske pismenosti među mladima, ali i banka koja će odgovoriti na potrebe klijenata svih generacija, OTP Junior predstavlja jedinstven bankarski proizvod koji istovremeno omogućava i tinejdžerima i njihovim roditeljima da jednostavnije upravljaju svojim troškovima i novcem. Zahtev za otvaranje Junior kartice mogu podneti svi roditelji i zakonski zastupnici dece koji su klijenti OTP banke, kao i oni koji to žele da postanu.

  Korišćenje OTP Junior kartice u potpunosti je prilagođeno svakodnevnim potrebama i digitalnim navikama današnjih tinejdžera, dok je roditeljima kroz aplikaciju u realnom vremenu omogućeno da prate kako i gde njihovi tinejdžeri troše novac. Nadzor nad potrošnjom dodatno je olakšan kroz funkcionalnosti u aplikaciji za podešavanje dnevnog limita, definisanje iznosa za podizanje novca sa bankomata i sve vrste plaćanja.

  Prema rečima Vuka Kosovca, člana Izvršnog odbora za poslove sa stanovništvom i razvoj digitala u OTP banci, kartica OTP Junior nastala je kao rezultat potrebe da se mladi osnažuju da budu finansijski odgovorni i nezavisni.

  „Ponosni smo što smo posle dosta uloženog truda i rada uspeli da prvi na domaćem tržištu plasiramo proizvod namenjen tinejdžerima. Finansijska pismenost među mladima za nas predstavlja značajnu i veliku temu, a njihov stepen digitalne osvešćenosti diktira digitalne trendove na koje i finansijske usluge i banke moraju da odgovore. Lansiranjem ove kartice, omogućili smo tinejdžerima da unaprede svoju finansijsku pismenost i savladaju osnove upravljanja novcem, a kao digital-first banka potrudili smo se da to bude na način koji je njima blizak i lak. U tom procesu nisu izostali ni roditelji, koji otvaranjem ove kartice daju svojim tinejdžerima priliku za finansijsku autonomiju, uz dovoljnu meru kontrole i nadzora koji imaju nad karticom kroz aplikaciju u svakom trenuku”, izjavio je Kosovac.

  Kartica OTP Junior tinejdžerima daje priliku da se samostalno bave troškovima i plaćanjima kao što su džeparac, užina, kupovina u knjižari ili tokom boravka na ekskurziji u zemlji i inostranstvu. Mogu da kupuju online, plaćaju putem POS terminala, kao i da podižu novac sa bankomata. Istovremeno, roditelji imaju transparentan uvid, u realnom vremenu, o tome kako njihovo dete koristi karticu i definišu dnevna ograničenja u iznosu i kanalu potrošnje.

  Ivo Radaković, direktor Direkcije za korisničko iskustvo i razvoj proizvoda u OTP banci, ističe da su tinejdžeri danas više nego ikad digitalno povezani, da offline rešenja vide kao zastarela i žele usluge koje su jednostavne i potpuno digitalne, uključujući i džeparac.

  „Nove generacije žele zaokružene, kompletne i brze digitalne servise, a OTP Mastercard® debitna kartica za mlade nudi baš ovakvo iskustvo, koje im otvara vrata u svet finansija i platnih rešenja. Želimo da ponudimo roditeljima i deci ne samo mogućnost digitalizacije džeparca, već lakšu kontrolu potrošnje i transparentnost za roditelje, a dostupnost i bezbednost bezgotovinskog plaćanja za decu”, rekao je Radaković.

  Korišćenje OTP Junior kartice predviđeno je i putem mobilnog telefona, zahvaljujući postojećim e-wallet funkcionalnostima. Ovaj vid korišćenja kartice dostupan je za tinejdžere koji imaju više od 16 godina putem Google Pay aplikacije za Android uređaje, odnosno putem Apple Pay-a za korisnike iPhone, Apple Watch, iPad i Mac uređaja za one koji imaju više od 13. Takođe, kao dodatna pogodnost ističe se ta da za manje iznose nije potrebno unošenje PIN-a, dok se svi limiti dnevne potrošnje, koje postavlja roditelj, resetuju na početne vrednosti sledećeg dana u ponoć.

  Takođe, ova kartica izrađena je od reciklirane plastike, upravo sa ciljem da se najmlađima u formativnim godinama usadi svest o potrebi odgovornih izbora i ponašanja koja će pozitivno uticati na očuvanje životnog okruženja, za šta se jednako zalaže OTP banka kao lider zelene tranzicije u bankarskom sektoru u našoj zemlji.

  Više o svim pogodnostima Junior kartice možete pronaći na LINKU.

   

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: OTP banka

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE