Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otkrivena „misterija“ Bafetove mega investicije

  Berkšir Hatavej, u vlasništvu Vorena Bafeta, poseduje veliki udeo u osiguravajućem društvu Chubb. Tako je konačno razotkriveno ulaganje koje se krilo od prošle godine.

  Berkšir je otkrio da je stekao gotovo 26 miliona deonica Chubba, vrednih oko 6,7 milijardi dolara. Tako stoji u podnesku Komisiji za vrednosne papire i berzu (SEC) vezano za ulaganja u prvom tromesečju.

  Bafetova kompanija zaštitila je svoje ulaganje od javnosti dok je kupovala deonice, zahtevajući „povjerljivo postupanje“ od SEC-a u prethodnim podnescima, piše CNN.

  Chubb je osiguravajuća kompanija koja posluje u 54 države, a na naslovnice je dospela je u martu nakon što je garantovala za predsednika Donalda Trampa u iznosu od gotovo 92 miliona dolara u tužbi E. Džin Kerol za klevetu.

  Bafet, izvršni direktor Berkšira poznat po svojoj investicionoj veštini, prikupio je znatan broj ulagača koji slede njegove poteze. Udeo Berkšira u Chubbu nije izuzetak. Chubbove deonice skočile su za više od osam odsto u berzovnom trgovanju nakon radnog vremena u sredu.

  Na poznatoj teritoriji

  Crni ponedeljakBafet je ulaganjem u Chubb ostao na poznatoj teritoriji, osiguravajuća društva Geico, National Indemnity i General Re redom su podružnice Berkšir Hataveja.

  Ulaganje u Chubb naglašava investicionu strategiju Berkšira u poslednjih nekoliko meseci. Čini se da je osnažio ulaganja u finansijske firme kao što su Ally Financial, American Express i Bank of America dok je smanjio svoje investicije u potrošačke proizvode.

  U februaru Berkšir je otkrio da je prodao 10 miliona dionica Epla u prva tri meseca ove godine, iako je Epl i dalje najveća Berkširova investicija. Berkšir je takođe prodao 80 miliona deonica Hewlett-Packarda u četvrtom kvartalu 2023. godine, smanjivši svoj udeo za 78 odsto.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Beta_AP, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE