Otkrivena bista Josifu Marinkoviću uz podršku NIS-a

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otkrivena bista Josifu Marinkoviću uz podršku NIS-a

  U Novom Bečeju svečano je otkrivena bista jednom od najpoznatijih srpskih kompozitora, Josifu Marinkoviću uz podršku kompanije NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“. Cilj projekta je očuvanje kulturnog i muzičkog nasleđa Novog Bečeja, kao i promocija lika i dela ovog muzičkog stvaraoca koji se smatra utemeljivačem vokalnih žanrova i rodonačelnikom solo pesme u našoj zemlji.

  Kompanija NIS takođe je podržala i uređenje prostora ispred Doma kulture u Novom Bečeju, gde će svi posetioci imati priliku da se kroz multimedijalni pristup, uz dostupnost bežičnog interneta i „informativnog kioska“, upoznaju sa osnovnim pojmovima o životu i delu poznatog kompozitora.

  Kao kompanija koja podržava projekte koji imaju za cilj promociju i očuvanju kulture, nauke i istinskih vrednosti, NIS je prepoznao značaj ovog projekta i podržao ga u okviru programa društvene odgovornosti „ Zajednici zajedno“.

  U okviru promocije lika i dela ovog čuvenog srpskog kompozitora u Domu kulture Novi Bečej biće održani „Dani Josifa Marinkovića“ gde će kroz izložbu i monografiju biti predstavljena velika zbirka čuvenih dela čuvenog kompozitora.

  Program „Zajednici zajedno” NIS sprovodi već devet godina sa osnovnim ciljem da se unapredi kvalitet života i realizuju projekti koji unapređuju rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija i ustanova u lokalnim zajednicama u kojima NIS posluje. Ovaj program realizuje se u saradnji sa 11 lokalnih samouprava: Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža, Srbobran. U okviru ovog programa kompanija je do sada uložila oko 800 miliona dinara i realizovala 858 projekta koji su doprineli kvalitetnijem životu zajednica u kojima su sprovedeni.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE