Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Osuđena investitorka sa Pančićevog vrha: Godinu dana zatvora plus 700.000 dinara

  Investitorka Snežana Mitković iz Smedereva pravosnažno je osuđena na godinu dana zatvora i 700.000 dinara novčane kazne, zbog krivičnog dela gradnje bez građevinske dozvole objekta na Pančićevom vrhu, objavile su Novosti.

  Apelacioni sud u Kragujevcu je ovom odlukom usvojio žalbu Osnovnog javnog tužilaštva u Brusu na ranije donetu presudu u ponovljenom sudskom postupku, po kojoj je investitorka bila osuđena na devet meseci zatvora uz elektronski nadzor.

  Tužilaštvo u Brusu podnelo je optužni predlog juna 2019. godine. Održala su se dva suđenja pred Osnovnim sudom u Brusu, a nakon poslednjeg, u aprilu, investitorki je potvrđena osuđujuća presuda od devet meseci kućnog zatvora sa novčanim delom kazne, na koju je tužilaštvo ponovo uložilo žalbu, tražeći 18 meseci zatvora.

  Bespravni objekat na Kopaoniku počeo je da se gradi 2017. godine. Iako je investitorka imala dozvolu za gradnju montažnog kafea od 150 kvadrata, umesto njega je izgrađen betonski objekat koji u osnovi ima 399 kvadrata. Nalazio se na dve katastarske parcele u dve opštine – Raška i Brus.

  Republička građevinska inspekcija je donela rešenje o rušenju, ali je uprkos više donetih naloga od 2018. godine, investitorka nastavila da gradi. Objekat nije rušen godinama. Ministarstvo građevinarstva i MUP su se svojevremeno javno sporili oko toga da li će inspekcija dobiti asistenciju policije tokom rušenja. Investitorka je u međuvremenu sama uklonila deo objekta, koji je od dva, sveden na jedan sprat i obložen drvetom.

  Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu ranije je pokrenulo istragu protiv Milutina Jeličića Jutke, bivšeg predsednika opštine Brus, u slučaju izdavanja dozvole za ovaj i više drugih spornih objekata na Kopaoniku.

  Izvor: Novosti

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE