Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Osnovna škola „Sveti vladika Nikolaj“ u Požarevcu dobila informatičke kabinete

  Karavan „Zajednici zajedno“ koji kompanija NIS realizuje u okviru istoimenog programa društvene odgovornosti nastavlja da obilazi škole širom Srbije.

  Nakon Beograda, nova „stanica“ bila je Osnovna škola „Sveti vladika Nikolaj“ u Požarevacu, kojoj je NIS donirao sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara za opremanje i rekonstrukciju informatičkih kabineta i nabavku digitalne opreme poput računara, interaktivne table, projektora i platna.

  Novi računarski kabineti sada su na raspolaganju učenicima i nastavnicima škole, ali i zainteresovanim roditeljima za koje će biti organizovani redovni programi obuke.

  Ovim povodom upriličen je svečani obilazak škole, kojem su pored domaćina, prisustvovali predstavnici grada Požarevca i kompanije NIS. Istovremeno, NIS je organizovao i  edukativnu radionicu na kojoj su učenici škole imali priliku da se na interaktivan i kreativan način upoznaju sa radom naftne industrije.

  Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca istakao je značaj saradnje grada i kompanije i naveo da je grad Požarevac do sada u saradnji sa NIS-om realizovao značajne projekte. „Kompanija NIS je značajan partner grada Požarevca, kao privredni subjekt koji zapošljava naše građane, ali i kao društveno odgovorna kompanija čiji projekti unapređuju našu zajednicu. Ova kompanija je do sada kroz program „Zajednici zajedno“ u naš grad uložila 12 miliona dinara, u okviru kojih su podržani projekti poput sanacije i rekonstrukcije sportskog igrališta u Sportskom centru u Požarevcu, nabavka ultrazvučnih aparata i medicinskih pomagala za Dom zdravlja i sada je realizovan projekat digitalizacije u osnovnoj školi. Nadamo se da će naša saradnja i u narednom periodu biti uspešna kao i do sada“, naveo je gradonačelnik Požarevca.

  Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću u NIS-u je ovom prilikom rekao da je kompanija od 2009. godine pokrenula program „Zajednici zajedno“ u cilju poboljšanja i unapređenja kvaliteta života građana i zajednice u kojoj posluje. „NIS jeste jedan od poslovnih lidera u Republici Srbiji, ali mi smo još pre više od deset godina shvatili da naš uspeh ne može biti potpun, ako ga ne delimo sa zajednicom u kojoj radimo. Program „Zajednici zajedno“ sprovodimo u 12 gradova i opština širom zemlje, a grad Požarevac je pre nekoliko godina postao deo naše porodice i zbog toga nam je veoma drago. Novi kabinet za informatiku koji danas vidimo je rezultat jedne takve saradnje. Mi smo najsrećniji kada na delu možemo da vidimo deo svog uspeha i to podelimo sa zajednicom u kojoj poslujemo. Tako  ćemo nastaviti ubuduće“, istakao je Despotović.

  Dejan Životić, direktor škole „Sveti vladika Nikolaj“ u Bradarcu zahvalio se kompaniji NIS na ovoj donaciji i istakao njen značaj za školu i njene učenike. „Mi smo se danas okupili povodom završetka jednog lepog projekta, koji smo realizovali u saradnji sa kompanijom NIS, a u okviru njihovog programa „Zajednici zajedno“. Kompanija NIS zaista misli, ne samo na školu, već i na druge ustanove, a ove godine je za naš grad izdvojila sredstva za realizaciju dva projekta, a vrednost ovog, za opremanje škole „Sveti vladika Nikolaj“ je 2,5 miliona dinara. Verujemo da ćemo lepu saradnju koju imamo sa kompanijom NIS nastaviti i ubuduće“, izjavio je Dejan Životić.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE