"Osmo svetsko čudo" i to u Beogradu - ASFALTIRANO DRVEĆE (FOTO/VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Osmo svetsko čudo” i to u Beogradu – ASFALTIRANO DRVEĆE (FOTO/VIDEO)

  Jedan od stanovnika beogradskog naselja Miljakovac, Jovan Simić, ukazao je na nesvakidašnji problem koji ovo naselje ima. Kako je rekao u videu koji je postavio na svom Instagram profilu, u pitanju je “osmo svetsko čudo”, odnosno zabetonirano drveće.

  Ovaj mali “ekocid” na društvenim mrežama tokom vikenda izazvao je brojne reakcije, a “video reportažu” koju je napravio Simić je za vrlo kratak period videlo 30.000 ljudi.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Jovan Simić (@simic33)

  Naime, on je u videu ukazao da je ispred jedne radnje u Miljakovcu postavljen novi asfalt koji nije zaobišao ni drveće – već je i ono asfaltirano.

  “Kandidujemo se za osmo svetsko čudo”, rekao između ostalog Jovan Simić u objavljenom videu.

  Kako je naveo Simić, u pitanju je okolina novootvorene prodavnice Sunce. On je tom prilikom pozvao je nadležne i ljude iz trgovinsko lanca da što pre nađu rešenje.

  „Pozivam ljude iz ovog trgovinskog lanca da što pre nađu bolje rešenje za drveće i da opet urede plato ispred svoje prodavnice, ne sumnjam da su ovo mogli da urade na mnogo bolji način. Ovo je katastrofa. Javlja mi se mnogo komšija i prijatelja sa Miljakovca, svi su zgroženi, i nakon što ova firma bude ispravila ovu grešku, očekujemo i da posade nove sadnice negde u našem kraju, kako bi se iskupili. Miljakovac je jedan od najzelenijih i najlepših delova Beograda i to treba čuvati“, poručio je Simić.

  Simić je juče na svom Fejsbuk profilu objavio i da je Opština Rakovica brzo reagovala, te da je izašla na teren u nedelju.

  “Brza reakcija, i to nedeljom, što treba pohvaliti. Nadamo se da će ova situacija dobiti pravedan epilog”, napisao je on.

  Opština je navela da je prijava prosleđena Građevinskoj inspekciji Grada Beograda “u čijoj je nadležnosti ovaj problem na hitno postupanje”.

  “Gradska opština Rakovica će biti u kontaktu sa gradskom građevinskom inspekcijom i insistiraće da se utvrde sve okolnosti i da se, ukoliko se, ukoliko postoji osnov, protiv počinioca podnesu odgovarajuće prijave”, navode iz Opštine.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Jovan Simić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE