Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Osam odsto NEDOVOLJNO: Sutra PROTEST četiri sindikata javnog sektora

  Zbog lošeg materijalnog položaja zaposlenih, četiri sindikata organizovaće u četvrtak, 4. novembra, u 12 sati, protestni skup ispred zgrade Vlade Srbije.

  Protest organizuju Sindikat uprave Srbije, Sindikat obrazovanja, Sindikat kulture i Sindikat zaposlenih u naučnoistraživačkoj delatnosti Srbije.

  Sindikati, koji predstavljaju više od polovine zaposlenih u javnom sektoru, traže započinjanje socijalnog dijaloga i rešavanje ključnih problema u društvenim delatnostima, saopšteno je.

  „Tražimo povećanje zarada od 15 odsto, isplatu toplog obroka i regresa, isplatu svih naknada predviđenih kolektivnim ugovorima“, saopštili su predsednici četiri sindikata.

  Dodaju da povećanje minimalne zarade od 9,4 odsto u narednoj godini dodatno narušava sistem koeficijenata i odnos plata u društvenim delatnostima.

  „Povećanje cene rada od 15 odsto koje tražimo, samo delimično ispravlja nepravdu i nelogičnost u platama, jer ogroman broj zaposlenih prima minimalac“, ističu.

  Naveli su da je prvi i najvažniji zahtev sindikata uspostavljanje socijalnog dijaloga, „jer već dugi niz godina sindikati ne učestvuju u pregovorima o budžetu i ne mogu iskazati svoje predloge i argumente“.

   

  Evo koliko će biti VEĆE PLATE budžetlijama: Tri sektora 8%, ostali 7%

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE