Optuženima za ubistvo Ćuruvije ukinut pritvor

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Optuženima za ubistvo Ćuruvije ukinut pritvor

  Specijalni sud odredio je kućni pritvor Milanu Radonjić i Ratku Romiću – optuženim za ubistvo Slavka Ćuruvije. Njima je ukinut zatvorski pritvor u kome su bili duže od tri godine.

  Od sada će, prema oceni sudskog veća, zbog dužine trajanja pritvora presudu čekati u kućnom pritvoru.

  Advokat oštećenih Slobodan Ružić kaže da je objektivno pritvor dugo trajao i da nije iznenađen odlukom, ali da pritvor ne određuje šta će se dalje dešavati kad je u pitanju odluka suda.

  Advokat optuženih Zora Dobričanin Nikodinović je rekla da pritvor dugo traje, da njegovo ukidanje nije oslobađajuća presuda i da, iako sud mora da bude restriktivan, mora da poštuje pravila Evropskog suda.

  Obojica sada odlaze u Centralni zatvor, odakle će ih maricom prevesti njihovim domovima. Njima će biti stavljene nanogice, i nemaju pravo napuštanja kuća.

  Tužilaštvo, po prijemu rešenja, ima pravo žalbe.

  Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živeo. Za njegovo ubistvo optuženi su načelnik Državne bezbednost (DB) Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak.

  Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak, koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je, kao i Radonjić, uhapšen u januaru 2014.

  Optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili svaku povezanost s tim zločinom.

  Izvor: BIZLife/N1

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE