Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  OPTIMIZACIJA: Otkaz za trećinu radnika, ostalima plate veće 20%

  Optimizacijom radnih mesta u hotelskoj grupi Montenegrostars koja je u toku, biće otpušteno oko 150 radnika, ali će onima koji ostanu da rade biti povećane plate.

  To je za CdM potvrdio suvlasnik hotelske grupe Žarko Radulović, rekavši da je optimizacijom predviđeno da se smanji broj onih koji rade u zimskom periodu.

  Prema njegovim rečima to znači da će biti raskinuti ugovori, odnosno da će biti otpušteno između 130 i 170 radnika. Ipak, Radulović tvrdi da će onima koji ostaju da rade, plate biti povećane do 20 odsto.

  „Od 2014. godine smo imali višak od 130 do 170 radnika. Želimo da sprovedemo optimizaciju i povećamo plate onima koji budu ostali. Manji broj izvršilaca, a veće plate. Moramo da to uradimo. Pokušavamo da optimizacijom radne snage i troškova dođemo do toga da se to prelije u lični dohodak“, naglašava Radulović.

  On poručuje da će onima koji ostanu da rade u kompaniji plate biti veće od 15 do 20 odsto.

  “Kompanija radi odlično, prihodi su sve bolji. Od 700 hiljada do milion evra imamo veći promet svake godine. Imamo i stambeni fond, koji je jako važan, jer četiri-pet naših radnika svake godine kupe stanove po ceni od oko 650 evra po kvadratu. Taj fond će da se poveća, a povećaćemo i primanja“, poručio je Radulović.

  Posebno ističe da 35 odsto od bruto prometa ide na troškove rada.

  „U zimskom periodu smo do sada imali oko 590 zaposlenih, a dovešćemo taj broj do 430-440“, jasan je Radulović.

  Izvor: Cdm

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE